Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2021

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια


Τον ορατό κίνδυνο να χαθεί το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο των Πανεπιστημίων, λόγω του ότι μαθήματα που περιλαμβάνουν και εργαστηριακό μέρος δεν μπορούν να εξεταστούν τη φετινή χρονιά, αναδεικνύει με Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.


«Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού και του Υφυπουργού Παιδείας ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί το εαρινό εξάμηνο, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα, ουσιαστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Να εκδώσει σαφείς οδηγίες για την παράταση του εξαμήνου προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των Πανεπιστημίων ομαλά και με ασφάλεια, έτσι ώστε καμία προσπάθεια να μην θεωρηθεί μάταιη. Από την πλευρά μας έχουμε σκοπό να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι τέλους.».

Αφορμή για την Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη αποτέλεσε απόφαση του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με την οποία κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020-2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο και τα οποία εξετάστηκαν επιτυχώς με προβιβάσιμο βαθμό μόνο κατά το θεωρητικό τους μέρος, νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις του υπουργείου Παιδείας περί διασφάλισης της ποιότητας και της διαφάνειας, ακυρώνονται. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ολοκληρωθούν δια ζώσης τα εργαστήρια επομένως ο βαθμός ακυρώνεται και το μάθημα θα επανεξεταστεί μαζί με το εργαστήριο στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Γι’ αυτό και ζητείται να παραταθεί το τρέχον εξάμηνο όπου χρειάζεται, να επιτραπεί να γίνουν εξ αποστάσεως τα εργαστήρια και όσα κρίνονται απολύτως αναγκαία να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας και να μην ακυρωθούν οι προβιβάσιμοι βαθμοί που επιτεύχθηκαν με εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............