Απάνθρωπος πόλεμος στην αθλητική κοινότητα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Απριλίου 2021

Απάνθρωπος πόλεμος στην αθλητική κοινότητα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων

 Την 01/04/2021 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ένα ανυπόγραφο και αγνώστου συντάκτη δελτίο τύπου σχετικά με το Σύλλογο Αθλούμενων Νεφροπαθών.

Το εν λόγω κείμενο είναι μνημείο ψεύδους. Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου άλλωστε αναβιώνει το έθιμο με τα ψέματα. Εμείς στα ψέμματα του συντάκτη του κειμένου θα επιστρέψουμε γεγονότα και αλήθειες.

 


1. Σύμφωνα με το πρωταπριλιάτικο δελτίο τύπου έχουν ήδη εκδοθεί “διαπιστωτικές πράξεις και δικαστική απόφαση ότι ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (ΣΑΝ) δεν αποτελεί μέλος της Α.Ο.Ν.Μ.”

Απάντηση:

Ζητάμε από τον συντάκτη του κειμένου να τις κοινοποιήσει και σε εμάς τις δικαστικές αποφάσεις. Αν υπάρχουν.

  

 


2. Σύμφωνα με το πρωταπριλιάτικο δελτίο τύπου “έχει ήδη εκδοθεί διαπιστωτική πράξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΝ”

Απάντηση:

Εδώ το ψέμα είναι μισό. Η διαπιστωτική πράξη της Γ.Γ.Α. με την οποία κηρύχτηκε έκπτωτο το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν. υφίσταται αλλά έχει ως αιτία το γεγονός ότι ο κ. Ιωάννης Μανίκας συμμετείχε στην εκδήλωση για την δωρεά οργάνων που οργάνωνε ο Σύλλογος Δωρητών Οργάνων Κωστάκης Μεσογίτης για την προβολή του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη για τη μεταμόσχευση οργάνων. Τελικά ένας μεταμοσχευμένος συμπολίτης μας μπορεί να παραβρεθεί σε εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων ή όχι; Οι εκδηλώσεις γα τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων για μεταμοσχεύσεις αποτελούν αθλητικό γεγονός;

 

 


3. “Οι 3 καταγγέλλοντες, αναφερόμενοι αθλητές και διοικητικοί παράγοντες του ΣΑΝ, είναι τα μόνα πρόσωπα στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων που έχουν τιμωρηθεί αμετάκλητα και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών το 2019 και από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας το 2020.”

Απάντηση:

Πομπώδεις και βαρύγδουπες εκφράσεις. Ποια αλήθεια κρύβεται από πίσω; Η Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας τιμώρησε όντως τον κ. Χατζησάββα, (37 χρόνια αιμοκαθαιρόμενος ασθενής). Τι έγκλημα διέπραξε ο κ. Χατζησάββας; Το έγκλημα ήταν ότι ενώ ο κ. Χατζησάββας πλήρωσε το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε η αθλητική αποστολή στο Κάλιαρι της Ιταλίας, για προσωπικούς λόγους  & λόγους υγείας έμεινε σε άλλο οίκημα μαζί με την σύζυγό του (όπως άλλωστε το ίδιο έκανε και η γιατρός της αποστολής και νυν αντιπρόεδρος της ΑΟΝΜ η οποία και δεν έμεινε στο ξενοδοχείο της αποστολής), χωρίς δήθεν να ενημερώσει την Ομοσπονδία.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΟΝΜ γνώριζε, πολύ καλά, από την πρώτη στιγμή, (πολλές μέρες πριν φύγει η αποστολή), ότι ο κ. Χατσησάββας ως περιτοναϊκός ασθενής δεν θα έπρεπε να μείνει σε ξενοδοχείο, μαζί με άλλον αθλητή στο ίδιο δωμάτιο, καθώς θα μπορούσε να μολυνθεί, κατά τη διάρκεια των περιτοναϊκών αλλαγων. Γεγονός που ήταν γνωστό στην νεφρολόγο γιατρό της αποστολής κ. Αθηνά Γόμπου και νυν αντιπρόεδρο της Α.Ο.Ν.Μ, η οποία είχε τα ιατρικά ιστορικά όλων των αθλητών πολύ πριν ξεκινήσει η αποστολή για ευνόητους λόγους. Την κατάσταση της υγείας του κ. Χατζησάββα την γνώριζαν όλοι αφού συμμετείχε ενεργά σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές και στις οποίες διακρίθηκε στο αγώνισμα που συμμετείχε, με το ασημένιο μετάλλιο. Απορίας άξιον λοιπόν είναι, γιατί όλες αυτές τις ημέρες που οι άρχοντες τις Α.Ο.Ν.Μ. έβλεπαν τον συγκεκριμένο αθλητή να πλαισιώνει τις εκδηλώσεις και μάλιστα να διακρίνεται, να μην τον ρωτήσουν που έμενε με την οικογένεια του, παρόλο που είχε πληρώσει στο ακέραιο την διαμονή του στο ξενοδοχείο της αποστολής;

 

Γιατί αποφάσισαν να τον παραπέμψουν, δύο μήνες μετά την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα, στην δικαστική επιτροπή της ΑΟΝΜ;;;

 

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να αναφερθεί πως όλοι οι αθλητές εκτός από τα έξοδα εισιτηρίων, διαμονής και συμμετοχής τους στους αγώνες, τα οποία σημειωτέον, πλήρωσαν μόνοι τους, κατέβαλαν και 120 ευρώ επιπλέον έκαστος για τα έξοδα μετάβασης και διαμονής της γιατρού της αποστολής και νυν Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ο.Ν.Μ.

Η γιατρός της αποστολής και νυν Αντιπρόεδρος, όμως, ουδέποτε διέμεινε στο ξενοδοχείο της αποστολής αλλά σε ξενοδοχείο 11 χιλιόμετρα μακριά από την αποστολή και από αυτούς που τυχόν θα τη χρειάζονταν. Ουδέποτε η ΑΟΝΜ έδωσε απόδειξη για τα χρήματα αυτά στον κ. Χατζησάββα ούτε επέστρεψε χρήματα στους αθλητές για το δωμάτιο το οποίο είχαν πληρώσει όλοι τους για την γιατρό αφού ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.

Αν η απόδειξη έχει εκδοθεί ας του τη στείλουν έστω και σήμερα, όπως και για τα υπόλοιπα που κατέθεσε για την συμμετοχή και την διαμονή του, παρόλο που το είχε ζήτησει με email. Το έγκλημα λοιπόν του κ. Χατζησάββα ήταν ότι τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση αυτή.

 

Ο κ. Μάριος Μαρκόπουλος, (είκοσι χρόνια αιμοκαθαιρόμενος ασθενής), σύρθηκε στην Δικαστική Επιτροπή γιατί σύναψε ιδιωτική χορηγία για την συμμετοχή του στους αγώνες του Κάλιαρι στην Ιταλία χωρίς να πάρει την άδεια της Α.Ο.Ν.Μ. και παρά το γεγονός ότι τα χρήματα κατατέθησαν σε λογαριασμό της Α.Ο.Ν.Μ.

Διέπραξε έγκλημα;;;;

Ας υποθέσουμε πως διέπραξε έγκλημα που οδήγησε στην τιμωρία και διαγραφή του.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο και για άλλον “εγκληματία” αθλητή τον κ. Κώστα Καμουτσή, ο οποίος έλαβε και αυτός για τον ίδιο λόγο χορηγία και μάλιστα από τον ίδιο χορηγό, μιας που και οι δύο κάνουν αιμοκάθαρση στον ίδιο όμιλο.

Φυσικά και ο κ. Καμουτσής δεν έπρεπε να τιμωρηθεί.
Γιατί όμως αυτή η ρατσιστική συμπεριφορά προς τον κ. Μαρκόπουλο;

 

Και τέλος η περίπτωση του κ. Ιωάννη Μανίκα. Εδώ και 31 χρόνια μεταμοσχευμένος καρδιάς.

Σύρθηκε στην Δικαστική Επιτροπή γιατί στο αεροδρόμιο της Ρώμης, κατά την επιστροφή της αποστολής και βλέποντας την πρόεδρο της Α.Ο.Ν.Μ. με τον σύζυγο της να εγκαταλείπουν την αποστολή, ώστε να συνεχίσουν για άλλο προορισμό για διακοπές, τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Και σαν να μην έφθανε αυτό ο κ. Μαρκόπουλος επικρότησε την εγκληματική συμπεριφορά του κ. Μανίκα μειδιάζοντας.....

Η αλήθεια είναι ότι επειδή πολλοί αθλητές είχαν ζητησεί, για οικονομικούς λόγους, να παραβρεθούν στους αγώνες λιγότερες μέρες από το σύνολο της αποστολής, μιας που τα έξοδα καλύπτονταν από τους ίδιους, η Πρόεδρος είχε αρνηθεί δηλώνοντας λακωνικότατα ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ - ΜΑΖΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ, πράγμα που δεν τήρησε ούτε αυτή, ούτε και ο σύζυγός της αθλητής και πρόεδρος του Δρομέα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και όποιος διαμαρτύρεται αμέσως ενεργοποιείται η Δικαστική Επιτροπή και ακολουθεί διαγραφή.

 

 


4. Σύμφωνα με την ΑΟΝΜ “ο ΣΑΝ δεν έχει εγγραφεί καν στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αθλητικά σωματεία με ειδική αθλητική αναγνώριση, το οποίο αποτελεί επίσημη πηγή πληροφόρησης για την ιδιότητα κάθε σωματείου ως αθλητικού και με ειδική αθλητική αναγνώριση.”

Απάντηση:

Η απόπειρα παραποίησης της αλήθειας συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι ότι η Α.Ο.Ν.Μ. αρνείται επιμόνως να βεβαιώσει προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι ο ΣΑΝ είναι μέλος της Ομοσπονδίας. Δημοσίως μάλιστα δεν διστάζουν να δηλώνουν ότι ο ΣΑΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ.!!!! Υπενθυμίζουμε στους Διοικούντες της Α.Ο.Ν.Μ. ότι ο Σ.Α.Ν. δεν είναι ένα άψυχο αντικείμενο. Έχει ως μέλη νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους. Ο αποκλεισμός του Σ.Α.Ν. σημαίνει αποκλεισμό ανθρώπων. Σημαίνει μισαλλοδοξία και ρατσισμό προς συνασθενείς συμπολίτες μας.

 

 


5. Σύμφωνα με την Α.Ο.Ν.Μ. “ο ΣΑΝ δεν μπορεί ούτε να χρησιμοποιήσει αθλητικές εγκαταστάσεις εποπτευόμενων από τη Γ.Γ.Α. νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου ούτε να εισπράξει τη χρηματοδότηση του Ο.Π.Α.Π. στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες ούτε να εισπράξει επιχορηγήσεις Περιφερειών και Δήμων για την προαγωγή του αθλητισμού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων και την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών του ούτε να συνάψει ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης προς εκπλήρωση των σκοπών του."

Απάντηση:

Η εμπάθεια δεν έχει τέλος. Μίσος; Ρατσισμός; Η Ομοσπονδία αντί να κάνει προσπάθεια να άρει αποκλεισμούς συμπολιτών από τον αθλητισμό, κάνει το πάν για να διευρύνει το χάσμα. Αντί να μάχεται για την βελτίωση του προσδόκιμου ζωής νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων κάνει το παν ώστε να γίνει σε όλους γνωστή η αθλητική πολιτική της. Ποια είναι αυτή;

“Την ΑΟΝΜ πλέον δεν τη σταματά τίποτα.... Τα σαπρόφυτα ..... τα τοξικά υβρίδια και οι κολλημένες βδέλες πάνω στον υγιή αθλητισμό είναι παρελθόν στη χώρα”.
Στη δήλωση αυτή θα επανέλθουμε.

 

 


6. Σύμφωνα με την Α.Ο.Ν.Μ. “έχουν ήδη συμπληρωθεί 2,5 και πλέον χρόνια χωρίς την παραμικρή συμμετοχή οποιουδήποτε αθλητή του ΣΑΝ σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων αθλητών και για το λόγο αυτό εκκρεμεί αίτηση ανάκλησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του ΣΑΝ.”

Απάντηση:

Η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο Σ.Α.Ν. στις μοναδικές αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Α.Ο.Ν.Μ. συμμετείχε με 4 αθλητές στους Πανελλήνιους Αγώνες 2019 στην Λάρισα και στο Virtual Run φέτος με συμμετοχή πολλών αθλητών του Σ.Α.Ν.

Το ανθρωποκυνηγητό προφανώς συνεχίζεται.........

 

 


7. Σύμφωνα με την Α.Ο.Ν.Μ. “έχει ήδη εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα όλων των σωματείων-μελών της Α.Ο.Ν.Μ. αφ’ ενός ότι ο ΣΑΝ ουδέποτε κατέστη μέλος της Α.Ο.Ν.Μ. και αφ’ ετέρου ότι όλα τα σωματεία-μέλη της Α.Ο.Ν.Μ. δεν επιθυμούν καν τη συμμετοχή του ΣΑΝ στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων."

Απάντηση:

Ο ΣΑΝ είναι ιδρυτικό μέλος της Α.Ο.Ν.Μ. Γεγονός που το γνωρίζουν όλοι. Εάν ο ΣΑΝ δεν αποτελεί μέλος της τότε η ίδρυση της Α.Ο.Ν.Μ. είναι προϊόν πλαστογραφίας των εγγράφων που χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση της Α.Ο.Ν.Μ. από το πρωτοδικείο Αθηνών. Και εν τέλει η κ. Φωτοπούλου Χαρίκλεια η οποία υπογράφει σαν εκπρόσωπος του ΣΑΝ στην σελίδα 28 του καταστατικού της ΑΟΝΜ, είναι η Γενική Γραμματέας της ΑΟΝΜ ή κάποιο άλλο πρόσωπο ;

Ποια είναι τα υπόλοιπα σωματεία που δήθεν εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα ότι ο ΣΑΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΣΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΟΝΜ;
Με ποια καταστατική διαδικασία εκδόθηκε αυτό το ψήφισμα;

Ας μας κοινοποιηθεί, ώστε με τη σειρά μας να το διαβιβάσουμε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ερευνηθεί με ποιό Σύλλογο Αθλούμενων Νεφροπαθών και με ποιά φυσικά πρόσωπα συνυπογράφεται η καταστατική ίδρυση της Α.Ο.Ν.Μ. Γνωρίζει η Διοίκηση της ΑΟΝΜ αν έχουν πλαστογραφηθεί υπογραφές και αν ναι ποίων φυσικών προσώπων; Κατέθεσε η Α.Ο.Ν.Μ. πλαστά έγγραφα για να λάβει αναγνώριση; Και τα λοιπά μέλη της το γνωρίζουν;

Ο Σ.Α.Ν. σε κάθε περίπτωση, και επειδή δεν θα λάβει απάντηση από τον συντάκτη του Δελτίου Τύπου της Α.Ο.Ν.Μ., για να λάβει απαντήσεις θα απευθυνθεί άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

 

 


8. Σύμφωνα με την Α.Ο.Ν.Μ. “τα παραπάνω καθιστούν προφανές ότι τα δημοσιεύματα για υποτιθέμενο «απάνθρωπο εμφύλιο» στην αθλητική κοινότητα των νεφροπαθών & μεταμοσχευμένων είναι κακόβουλα και αβάσιμα και βρίσκονται τελείως εκτός πραγματικότητας."

Απάντηση:

Το πόσο αβάσιμα, κακόβουλα και εκτός πραγματικότητας είναι τα δημοσιεύματα για τον “υποτιθέμενο εμφύλιο πόλεμο” έχει ήδη αποδειχθεί. Αποδεικνύεται και από το υποτιθέμενο ομόφωνο ψήφισμα των σωματείων μελών της Α.Ο.Ν.Μ. δια του οποίου αποκλείεται η συμμετοχή ασθενών συμπολιτών τους στον αθλητισμό νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, για άγνωστο για ποιόν λόγο μέχρι και σήμερα.

 

Καλούμε την Πρόεδρο κ.Ρούλα Τσάμη- Αρκά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ο.Ν.Μ, να δηλώσουν δημόσια αν συμμερίζονται ή αποδοκιμάζουν την ακόλουθη γραπτή δήλωση του συζύγου της Προέδρου, κ. Ιωάννη Αρκά, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της Α.Ο.Ν.Μ. στη προσωπική του σελίδα στο Facebook:

“Την ΑΟΝΜ πλέον δεν τη σταματά τίποτα.... Τα σαπρόφυτα.... τα τοξικά υβρίδια και οι κολλημένες βδέλλες πάνω στον υγιή αθλητισμό είναι παρελθόν στη χώρα”.

Εάν όχι ζητάμε από την ΑΟΝΜ την παραδειγματική τιμωρία και διαγραφή του κ. Ιωάννη Αρκά από τα μητρώα της A.O.N.M, καθώς και του κ. Αθανάσιου Αναχουρλή συνυπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της Α.Ο.Ν.Μ και προέδρου του αθλητικού σωματείου νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων ΦΟΙΝΙΚΑΣ, ο οποίος στην συγκεκριμένη δημόσια δήλωση αντέδρασε θετικά.

(Οι φωτογραφίες στην διάθεση παντός υπευθύνου)

 

Προφανώς ο κ. Αρκάς θα έχει το θάρρος να δηλώσει δημόσια σε ποιους αναφέρεται έτσι ώστε κανείς νεφροπαθής ή μεταμοσχευμένος συμπολίτης μας να μην αισθάνεται ότι είναι σαπρόφυτο, τοξικό υβρίδιο ή κολλημένη βδέλλα.

 

Και χάριν της επιστήμης αξίζει να κάνουμε και την εξής διευκρίνιση:
Τα σαπρόφυτα κ. Αρκά είναι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί γιατί εκτός του ότι βοηθούν στην γονιμότητα του εδάφους (διασπούν τις οργανικές ουσίες, φυτικές και ζωικές), χρησιμοποιούνται στην παρασκευή φαρμάκων, οργανικών οξέων, και αλκοολών.
Στα ψέμματα εμείς απαντάμε δανειζόμενοι τα λόγια του συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές.

“Ένα ψέμα είναι πιο βολικό από την αμφιβολία, πιο χρήσιμο από την αγάπη και πιο ανθεκτικό από την αλήθεια.”

 

Για τον Σ.Α.Ν
το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............