Εστίαση: Ανοίγει ξανά στις 3 Μαΐου μετά από 6 μήνες lockdown - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Απριλίου 2021

Εστίαση: Ανοίγει ξανά στις 3 Μαΐου μετά από 6 μήνες lockdown

 Επειτα από έξι μήνες lockdown, ανοίγει ξανά ο πολύπαθος κλάδος της εστίασης. Οπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η εστίαση θα ανοίξει με πολύ αυστηρά μέτρα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, στις 3 Μαΐου.


Από τη Δευτέρα του Πάσχα, λοιπόν, επαναλειτουργούν καφέ, εστιατόρια και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε αυτά. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα εστίασης είχαν κλείσει από τις 7 Νοεμβρίου, όταν η χώρα μπήκε σε γενικό lockdown.


Στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης 21/4 ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε τις ημερομηνίες-κλειδιά, με το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Με βάση τον οδικό χάρτη, στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, στις 10 ανοίγουν τα σχολεία και στις 15 του μήνα ο τουρισμός.

«Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.


Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.


Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού».

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............