«Ανοικτές παραμένουν οι “πληγές” στα Σκορδαλού Χανίων από την θεομηνία του 2019» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

22 Απριλίου 2021

«Ανοικτές παραμένουν οι “πληγές” στα Σκορδαλού Χανίων από την θεομηνία του 2019»

 Ανοικτές παραμένουν οι “πληγές” στα Σκορδαλού Χανίων από την θεομηνία του 2019, με το ορεινό χωριό του Δήμου Πλατανιά να αντιμετωπίζει, μέσα σε λίγα χρόνια δεύτερη καταστροφή, μετά από την πυρκαγιά του 2003. 


Διαδοχικά και έντονα ήταν τα παράπονα τις τελευταίες ημέρες, από κατοίκους και ιδιοκτήτες περιουσιών στα Σκορδαλού Χανίων προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια καταγραφής της εικόνας που επικρατεί. Μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για συνέχιση και επιτάχυνση των τεχνικών εργασιών, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να ανασχεθούν τεχνικά οι μεγάλες καθιζήσεις και κατολισθήσεις, που απειλούν περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές: «Πάθαμε μεγάλη καταστροφή» επισημαίνουν οι κάτοικοι του χωριού και συνεχίζοντας, υπογραμμίζουν ότι: «βγήκαν κάποια χρήματα, αλλά τα χρησιμοποίησαν σε σημεία που δεν είχε σοβαρό πρόβλημα ο δρόμος». Τελειώνοντας, τονίζουν την ανάγκη συνέχισης των ανωτέρω έργων, που έχουν διακοπεί, για να αποκατασταθεί πλήρως η συγκοινωνία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προχωρήσετε άμεσα στην λεπτομερή καταγραφή των ζημιών στο ως άνω οδικό δίκτυο, στα Σκορδαλού Χανίων, και στη συνέχεια να φροντίσετε να επιταχυνθούν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες, ώστε να αποκατασταθεί ουσιαστικά η κυκλοφορία και να ανασχεθούν τεχνικά οι μεγάλες καθιζήσεις και κατολισθήσεις στα επίμαχα σημεία, ως άνω, που απειλούν περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............