Σήμερα η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Απριλίου 2021

Σήμερα η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου

 Η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2020 με μεγάλη συμμετοχή φορέων. 


Στην αυριανή 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ θα παρουσιαστούν οι βασικές προτάσεις του Σχεδίου με στόχο να επιλεγεί από κοινού με τους φορείς το επικρατέστερο σενάριο με τις σχετικές προτάσεις μέτρων. Να υπενθυμίσουμε ότι τα Στρατηγικά Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αφορούν στον ανασχεδιασμό των πόλεων με βασικούς άξονες της προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλεια με την προαγωγή των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή της φιλοσοφίας της μετακίνησης στην πόλη.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθημερινότητας Γιάννης Αναστασάκης.

Την εναρκτήρια εισήγηση της 2ης Διαβούλευσης θα κάνει η κ. Πελαγία Χαιρέτη, Πολιτικός Μηχανικός και Προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Θοδωρής Μαυρογεώργης, Συγκοινωνιολόγος MSc(Eng), Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc (Fin)- ΜΣΜ και ανάδοχος του έργου καθώς και ο Ιωάννης Μαρής, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός MSc, συνεργάτης του αναδόχου στις 18:30 θα μιλήσουν για την «Ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης – Αναγνώριση προβλημάτων, στοιχεία μετακινήσεων και υποδομών».

«Τι θέλουμε για το Ηράκλειο; Όραμα, στόχοι και προτεραιότητες ΣΒΑΚ Ηρακλείου» είναι το θέμα που θα αναπτύξει στις 18:50 ο καθηγητής του ΕΜΠ και Επιστημονικός υπεύθυνος – συνεργάτης αναδόχου κ. Θάνος Βλαστός.

Η Μαρία Σίτη, Αγρ. Τοπογράφος, συγκοινωνιολόγος, MSc πολεοδόμος- συνεργάτης αναδόχου στις 19:10 θα μιλήσει για τα «Προτεινόμενα σενάρια παρεμβάσεων ΣΒΑΚ Ηρακλείου- προτάσεις μέτρων και δράσεων».

Ο ανάδοχος του έργου Νίκος Δρακωνάκης στις 19:30 θα αναφερθεί στα «Επόμενα βήματα- ο ρόλος των φορέων και των κατοίκων στην ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ» και στις 19:40 θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση των συμμετεχόντων φορέων και πολιτών.

· Όσοι πολίτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη 2η Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 18:00, έχουν τη δυνατότητα μέσα από το YouTube και το link στο κανάλι του Δήμου Ηρακλείου: https://www.youtube.com/channel/UCBjzM0ZW12Z8bggEORo8oBQ

(Ο τίτλος θα είναι «2η Διαβούλευση Σ.Β.Α.Κ.». Ξεκινά όταν εμφανιστεί η ένδειξη «ΖΩΝΤΑΝΑ».)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............