Στο Ηράκλειο η διαβούλευση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Απριλίου 2021

Στο Ηράκλειο η διαβούλευση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 στο Ηράκλειο η διαβούλευση για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Β.Α.Α.) της νέας προγραμματικής περιόδου 2021- 2027. Οι δράσεις για τη Β. Α. Α. πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο). 


Πιο συγκεκριμένα, από το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη εκτιμάται ότι αναλογούν περί τα 80 εκ. ευρώ τα οποία και θα κατανεμηθούν στις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Η σημερινή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη, του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Γιώργου Σισαμάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού καθώς και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφερόμενος στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη υπογράμμισε ότι «είχαμε μία συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με τη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ και με πολύ ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει ταύτιση του μακρόπνου σχεδιασμού του Δήμου με τους νέους αναπτυξιακούς στόχους της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Αυτή τη φορά η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε θα είναι διαφορετική αφού ο Δήμος θα είναι ελεύθερος να επιλέξει με βάση τις ανάγκες του. Εκφράζω και πάλι την ικανοποίηση του Δήμου για το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας τόσο με τον Σταύρο Αρναουτάκη όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής».

«Επισκεφθήκαμε το Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να συζητήσουμε για τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης τη νέα προγραμματική περίοδο. Πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να μη χαθεί χρόνος στη δημοπράτηση έργων που θα αφορούν τη Β. Α. Α. Στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν να δημοπρατούνται από τον επόμενο χρόνο. Είναι σημαντικό ότι με τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό προγραμματίζουμε να έχουμε άμεσα την ολοκληρωμένη πρόταση για τα σχέδια Β. Α. Α. που σε πρώτη φάση ο προϋπολογισμός τους φτάνει τα 25 εκ. ευρώ για το Ηράκλειο, χωρίς σε αυτά τα χρήματα να περιλαμβάνεται το Κοινωνικό Ταμείο. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............