Η Ηρακλειώτισα ( Άγρια Μέλισσα ) Αμαλία Καβάλη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Μαρτίου 2021

Η Ηρακλειώτισα ( Άγρια Μέλισσα ) Αμαλία Καβάλη

 

Η Αμαλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι τα 18 της χρόνια όπου έφυγε για να σπουδάσει Οικονομικά στο UCL το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. 

 Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 2011. Φωνητική με τον βαρύτονο Α. Κουλουμπή. Έχει κάνει σεμινάρια στη Βασιλική Ακαδημία της Αγγλίας, στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας.


Η πρώτη της επαφή με την τέχνη μάλλον έγινε με έναν περίεργο τρόπο καθώς ένα καλοκαίρι στα 14 της χρόνια άρχισε να πηγαίνει κάθε μέρα ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο θερινό σινεμά “Γαλαξίας” στο Ηράκλειο και να βλέπει την ίδια ταινία! 'Εμαθε απέξω τους διαλόγους από τον “Terminator” και τον “Robocop” και ανακάλυψε πολύ αργότερα τις πιο κλασσικές ταινίες του κινηματογράφου. “Εκείνη την εποχή ήμουν αγοροκόριτσο. '

Ηταν σαν να αντέγραφα λίγο τον μεγαλύτερο αδελφό μου που ήταν...άγριο νιάτο!” όπως δηλώνει. Στο σχολείο βέβαια θα είναι πολύ καλή μαθήτρια. Δεν τολμούσε να δυσαρεστήσει σε αυτό τους δύο επιστήμονες γονείς της. Ο πατέρας της ως χημικός μηχανικός και ως οδοντίατρος η μητέρα της, είχαν όνειρα για εκείνη να σπουδάσει, να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και να γίνει μια λαμπρή και εκείνη επιστήμων! Για το θέατρο ούτε κουβέντα δεν γινόταν ακόμη. “Οι γονείς μου ξαφνιάστηκαν όταν σε εκείνη την ηλικία με έβλεπαν να διαβάζω ποίηση, αντί να ασχολούμαι για παράδειγμα με κατασκευές ή να διαβάζω τεχνικά βιβλία.


Δυσκολεύτηκαν πολύ να αποδεχθούν κάποια πράγματα. Σπούδασα μετά γιατί δεν ήθελα να τους πάω κόντρα και γιατί χρειαζόμουν την αποδοχή τους” Κάπως έτσι η Αμαλία θα βρεθεί στο Λονδίνο και στην συνέχεια για 4 χρόνια θα δουλέψει στα οικονομικά στην Σκωτία και θα μείνει στην μουντή κωμόπολη του Bryden και οι μόνοι της φίλοι θα είναι οι συμφοιτητές της και οι συνάδελφοί της. Θα ξαναζήσει για ένα χρόνο στα περίχωρα του Λονδίνου και θα αποτολμήσει ωστόσο να δώσει εξετάσεις σε δραματική σχολή αλλά δεν θα την κάνουν δεκτή.

Φυσικά οι παιδικές συνήθειες δεν κόβονται και όποτε έβρισκε ευκαιρία πήγαινε να παρακολουθήσει παραστάσεις στα βρετανικά θέατρα πριν επιστρέψει στην Αθήνα όπου τελικά πέρασε στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 2011. 

“Από τα 17 μέχρι τα 28 μου χρόνια έζησα σε έξι διαφορετικές πόλεις και δυσκολεύομαι να διατηρήσω τους δεσμούς μου με τα άτομα που συνδέθηκα φιλικά εκείνο το διάστημα. Τότε ένιωθα συνεχώς αποκομμένη από τους προηγούμενους δεσμούς μου, από αυτούς που μόλις έφτιαχνα, γιατί σύντομα θα έφευγα ξανά. Στα 28 αποφάσισα να ριζώσω σε μια πόλη, να μη χάσω ξανά κάποιον φίλο λόγω μετακόμισης.” θα πεί σε συνέντευξή της.

Μας συστήνεται καθημερινά ως Ουρανία μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες», λατρεύουμε τη χαρακτηριστική τραγουδιστή φωνή της και μας εντυπωσιάζει με τη διπλωματία που διαχειρίζεται τις καταστάσεις στο τηλεοπτικό χωριό της. 


Οι γονείς μου δεν είχαν σχέση με τις τέχνες. Η μητέρα μου είναι οδοντίατρος και ο πατέρας μου χημικός μηχανικός. Νομίζω πως η έλλειψη αποδοχής είχε να κάνει με το άγνωστο του επαγγέλματος, όχι με τον τόπο καταγωγής. Ένας τόσο άγνωστος χώρος σε φοβίζει, λες ποιες θα είναι οι συνθήκες εργασίας; 


Oι οικονομικές συνθήκες; Θα έχει σταθερότητα; Θα έχει δυνατότητα να επενδύσει και στην προσωπική της ζωή; Γιατί θέλει να κλαίει μπροστά σε κόσμο; κ.ο.κ.  Εγώ με τη σειρά μου σταμάτησα να θυμώνω που δεν καταλαβαίνουν τη δουλειά μου, όταν αντιλήφθηκα πως ούτε εγώ καταλαβαίνω καλά-καλά τι δουλειά κάνει ο πατέρας μου.

Βέρα Κρητικιά με τσαγανό λόγω καταγωγής, δυναμισμό αλλά και ευαισθησίες, η Αμαλία αντιμετωπίζει με τρομερή εγκράτεια την μεγάλη αναγνωρισιμότητα αλλά και την αγάπη του κόσμου, λόγω της συμμετοχής της στην σειρά. 

Παρόλο που έχει ήδη 8 χρόνια που έχει δουλέψει ως ηθοποιός στο θέατρο αυτός είναι ο πρώτος της τηλεοπτικός ρόλος. Και όπως είναι φυσικό η ζωή της άλλαξε από την μια μέρα στην άλλη! “Είχα άγχος και θα έχω ούτως ή άλλως, το έχω αποδεχτεί για να μην αγχώνομαι που... αγχώνομαι. 

Οποτεδήποτε κάποιος δοκιμάζει κάτι καινούργιο κάνει μια βουτιά στο κενό, θέλει συγκέντρωση, τόλμη και εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Το παράδειγμα που σκέφτομαι πάντα για να διασκεδάζω λίγο είναι πως είναι σα να κάνω για πρώτη φορά ρόδα. Και τόλμη χρειάζεται και συγκέντρωση και εμπιστοσύνη. 'Αν έχεις φόβο αυξάνονται οι πιθανότητες του να πέσεις.” έχει πεί χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............