Το αίμα σώζει ζωές: 1500 φιάλες αίματος στο σταθμό αιμοδοσίας στη πλ. Ελευθερίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Μαρτίου 2021

Το αίμα σώζει ζωές: 1500 φιάλες αίματος στο σταθμό αιμοδοσίας στη πλ. Ελευθερίας

 Τιμήθηκε σήμερα η Πανελλήνια ημέρα αιμοδότη και η μνήμη του πρωτοστάτη γιατρού της αιμοδοσίας Ηλία Πολίτη, από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, τις μονάδες αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, τον σύλλογο «Αιματοκρήτης», τον Ερυθρό Σταυρό, τους εθελοντές αιμοδότες και άλλους φορείς.


«Γίνε εθελοντής αιμοδότης», «Το αίμα σώζει ζωές», «Αιμοδοτούμε μαζί για να μην λείψει αίμα από κανένα», είναι το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας  Υγείας  και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, της Αντιδημάρχου κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Ρένας Παπαδάκη, του συλλόγου Αιματοκρήτης, και όλων των εκπροσώπων και εργαζομένων στην αιμοδοσία που συναντήθηκαν σήμερα στο σταθμό αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου που οργάνωσαν και εγκατέστησαν τον περασμένο Νοέμβριο στην πλατεία Ελευθερίας η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.


 Ο κ. Βαμβακάς και η κα. Παπαδάκη συνεχάρησαν για την συνεργασία και το σπουδαίο έργο ζωής, αλληλεγγύης ,αγάπης, που επιτελούν, τον υπεύθυνο γιατρό του σταθμού Στέλιο Ψυχαράκη, γιατρούς-νοσηλευτές της αιμοδοσίας, την πρόεδρο του συλλόγου «Αιματοκρήτης» Ειρήνη Γεργιανάκη, εθελοντές αιμοδότες, ενώ στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην σημασία και το πνεύμα της ημέρας αιμοδότη και στην μνήμη του γιατρού Ηλία Πολίτη. 

Επίσης και η Δ/ντρια της Αιμοδοσίας Βάνα Λυδάκη, αναφέρθηκε στο πνεύμα της ημέρας αιμοδότη αλλά και στην σημασία του σταθμού ώστε να αποτελέσει ένα πυρήνα προσφοράς, αγάπης ζωής και αίματος για την Κρήτη. Μάλιστα με αφορμή την σημερινή επέτειο και ημέρα μνήμης ανακοινώθηκε ότι, από την ημέρα εγκατάστασης και λειτουργία του σταθμού στην Πλατεία Ελευθερίας τις 24 Νοεμβρίου 2020 έχουν συλλεχθεί περίπου 1500 φιάλες αίματος, έχουν γίνει 86 νέοι εθελοντές μυελού των οστών και 121 νέοι εθελοντές αιμοπεταλιοδότες.


 Τιμώντας την Πανελλήνια ημέρα αιμοδότη τον σταθμό αιμοδοσίας επίσης επισκέφθηκαν συγχαίροντας για το έργο τους γιατρούς, νοσηλευτές, το προεδρείο του συλλόγου «Αιματοκρήτης», ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης, ο γιατρός Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο Δ/ντης του τοπικού παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού, Ζαχαρίας Αμανάκης, κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............