Ανοιχτά στην Κρήτη όλα τα ξενοδοχεία φέτος - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιχτά στην Κρήτη όλα τα ξενοδοχεία φέτος

 Στο μεταξύ, η όποια αχτίδα αισιοδοξίας, παρά την υφιστάμενη θολή εικόνα στο μέτωπο των κρατήσεων, προκύπτει από την καλή ροή των εμβολιασμών σε Ισραήλ, Κύπρο και Μάλτα, όπως σημειώνει ο κ. Τσιλίδης. «Αν αξιοποιηθούν αυτές οι χώρες θα αρχίσουμε να χτίζουμε μια εικόνα», υπογράμμισε ο κ. Τσιλίδης και υπενθύμισε ότι το Ισραήλ στέλνει Ελλάδα 1,5 εκατ. τουρίστες. 


Παράλληλα η κυρία Σβήνου εστιάζει στο γεγονός ότι στην Μεγάλη Βρετανία οι εμβολιασμοί προχωράνε με γοργό ρυθμό, δίνοντας έτσι αισιοδοξία και στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, αφού από εκεί μπορεί να εξασφαλιστεί ένα καλό ποσοστό για το 2021, όπως επισημαίνει. 

 
Σε κάθε περίπτωση η πρόεδρος του ΙΤΕΠ εστιάζει και στο θετικό κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο. «Αυτό που κερδίσαμε το 2020 αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού έχει αποτυπωθεί στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας και σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς σε διεθνές αλλά σε εγχώριο επίπεδο μπορεί να δώσει την αισιοδοξία που αναζητάει η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας». Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Fedhatta εστιάζει στη γρήγορη τέλεση των εμβολιασμών και στο εγχώριο μέτωπο εξηγώντας ότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα κινηθεί το 2021 και ο εγχώριος τουρισμός.
 
Με τη σειρά του, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι αισιοδοξίας για το 2021 και σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην Κρήτη εφέτος θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, προσδοκώντας ασφαλώς η έντονη ζήτηση που θα υπάρξει για την Ελλάδα να αποτυπωθεί και σε κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς. Ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρει στο σημείο αυτό ότι οι διεθνείς οργανωτές ταξιδιών "φορτώνουν" τις πτήσεις τους από τον Ιούνιο και μετά. Την ίδια στιγμή απευθύνει έκκληση στους επιχειρηματίες του κλάδου, να μην υπακούσουν στα κελεύσματα για μειωμένες τιμές στα τουριστικά πακέτα και να μην προβούν σε μειώσεις τιμών. «Οι σωστοί ξενοδόχοι δεν ρίχνουν τις τιμές» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνιστά στους συναδέλφους του να κάνουν υπομονή μέχρι τις 15 Μαρτίου.
 
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............