"Έφυγε" πλήρης ημερών ο μεγάλος δάσκαλος Μιχάλης Καραταράκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Φεβρουαρίου 2021

"Έφυγε" πλήρης ημερών ο μεγάλος δάσκαλος Μιχάλης Καραταράκης

 Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς της Κρήτης , ένας πραγματικός δάσκαλος που από τα χέρια του πέρασαν εκατοντάδες μαθητές, που χάρι σε αυτόν μπόρεσαν και μπήκαν στο Πανεπιστήμιο, σπούδασαν, μεγαλούργησαν. 


Ο Μιχάλης Καραταράκης πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών- και αφού είχε χάσει την αγαπημένη του σύντροφο Βαγγελιώ Λενιδάκη και απέκτησαν δύο παιδιά , τον Λευτέρη και τη Μαρία...Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από το ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Ο ίδιος υπήρξε πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς, βοήθησε σε όλους τους συλλόγους που είχαν ιδρυθεί γι αυτό και μερικά χρόνια πριν τον τίμησαν  το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία. Τις τελευταίες δεκαετίες είχε ασχοληθεί και με τον τουρισμό δημιουργώντας το ξενοδοχείο LATO στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο Μιχάλης Καραταράκης γεννήθηκε  και μεγάλωσε στις Γκαγκάλες του Δήμου Γόρτυνας. Τέλειωσε το Γυμνάσιο της Πόμπιας, αριστεύοντας σε όλες τις τάξεις . Σπούδασε με υποτροφία, του Ι.Κ.Υ. (1952-1956) στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε με άριστα το πτυχίο του .Μετά το πτυχίο του δίδαξε στο Λύκειο «ο Κοραής» και στο Γυμνάσιο της  Ιθάκης.

Ο Μιχάλης Καραταράκης υπήρξε ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής  της Ε.Π.Ο.Ν. (1946) και  υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώτου Φοιτητικού Συλλόγου της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1955)  και ο πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του.


Στη συνέχεια διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και μέλος στα Δ.Σ. σε πλήθος Συλλόγων, Ενώσεων και άλλων, όπως             

· Στο Σύλλογο Κρητών  Φοιτητών  Αθήνας  (1955)

·Στα Φροντιστήρια Ανωτάτης Εκπαίδευσης  «ΜΙΧΑΛΗ  ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗ» (1969)

· Στο Σύλλογο Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης (1979).

· Στο Σύνδεσμο Προστασίας Περιβάλλοντος νομού Ηρακλείου (ΣΠΠΕΝΗ)  (1983).

·Στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ηρακλείου  (1991).

·  Στην Κίνηση Πρωτοβουλίας Πολιτών ( 1991).

· Στην « Ηράκλεια Πρωτοβουλία»  (1994)

· Στο Σύλλογο φίλων του ENISA (2006)

· Στη Βικέλειο Μορφωτική  Εταιρεία

·Από το 2004 υπήρξε ο πρόεδρος της Τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης της Παγκρητικής Ένωσης  Αμερικής

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης» (1979) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............