Απεγκλωβισμός 5 οχημάτων σε “Κυλιστό” και “Ζερβού”- Ανοιχτοί οι δρόμοι, προσοχή στον πρωινό παγετό και στα δέντρα που έχουν υπερφορτωθεί με χιόνι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

16 Φεβρουαρίου 2021

Απεγκλωβισμός 5 οχημάτων σε “Κυλιστό” και “Ζερβού”- Ανοιχτοί οι δρόμοι, προσοχή στον πρωινό παγετό και στα δέντρα που έχουν υπερφορτωθεί με χιόνι

 

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στα Ανώγεια, με το ύψος του χιονιού να έχει φτάσει στα 15 εκατοστά. Η χιονόπτωση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία μόλις έπεσε η νύχτα είναι σταθερά στους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση φτάνει στους -10 βαθμούς!



Τα αγροτικά αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους αλλά για τα επιβατικά απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους, με τα μηχανήματα του δήμου να περνούν  από νωρίς στα κεντρικά σημεία και να τους διατηρούν ανοιχτούς κάτι που θα συνεχιστεί με σχέδιο και όλη την αυριανή ημέρα που η χιονόπτωση αναμένεται να είναι συνεχής. Η αλατιέρα του δήμου θα ρίχνει αλάτι  και στη διάρκεια της νύχτας καθώς υπάρχει κίνδυνος ολικού παγετού στους δρόμους το πρωί. 



Προβλήματα πάντως υπήρχαν με 5 οχήματα που κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκαν συνεργεία του Δήμου για να επανέλθουν στην κυκλοφορία χωρίς πάντως να υποστούν υλικές ζημιές. Τρία οχήματα ανασύρθηκαν από την περιοχή “Κυλιστός” και δυο από την περιοχή του “Ζερβού”.


Σημαντική προσοχή πρέπει να δώσουν οι πολίτες στα δέντρα καθώς η ιδιαιτερότητα του χιονιού (στούπα) το έχει κάνει να  έχει κολλήσει πάνω τους. Τα δέντρα έχουν βαρύνει αρκετά από το χιόνι και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί όταν περνάμε πεζοί από μέρος που έχει δέντρα φορτωμένα με πολύ χιόνι, αλλά και να μην σταθμεύουμε τα αυτοκίνητα μας κάτω από δέντρα.

Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν δηλώσει κάποιο πρόβλημα με τα κοπάδια τους, όντας προετοιμασμένοι για την κακοκαιρία και εφοδιασμένοι με τροφές και άλλα απαραίτητα ώστε να μην αντιμετωπίσουν κάποιο κίνδυνο οι περιουσίες τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............