Έργα ανακαίνισης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σητείας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Φεβρουαρίου 2021

Έργα ανακαίνισης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σητείας

 

Γενναία χρηματοδότηση από την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

Μια σημαντική επιτυχία του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου



Εν μέσω πανδημίας η συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποκτά ξεχωριστή αξία. Η προστασία της δημόσιας υγείας, που αναδεικνύεται σε καίρια προτεραιότητα, εκ των πραγμάτων είναι υπόθεση όλων.


Τα προβλήματα που προκαλεί η υγειονομική κρίση αποδεικνύονται τεράστια. Δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τους δημοσιονομικούς πόρους, ειδικά σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας. Αναμφίβολα, απαιτούν τη συμβολή και την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας ανταποκρίνεται θετικά στην πρωτοβουλία της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» να συνδράμει στην αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Κι αυτό γιατί οι υφιστάμενες υποδομές χρειάζονται βελτίωση. Αλλά και διότι οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Καθημερινά το επισκέπτονται κατά μέσο όρο τριάντα με σαράντα πολίτες, για να έχουν την απαραίτητη παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

 

Η «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών:

·         τον εκσυγχρονισμό της κτιριακής υποδομής του,

·         την ανακαίνιση της κεντρικής του εισόδου,

·         την κάλυψη του αιθρίου. 

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή μεταλλικών στεγάστρων, τόσο για την εξυπηρέτηση ασθενών όσο και για τη σύνδεση των δύο κτιριακών συγκροτημάτων του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα επόμενα έργα ανακαίνισης, προκειμένου το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να αποκτήσει σύγχρονη υποδομή.

 

Μάλιστα, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τοπικές εταιρείες, έπειτα από την έγκριση των σχετικών μελετών που έχουν ήδη υποβληθεί στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

Πεποίθησή μας είναι ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αδιαφορία στις δυνατότητες προσφοράς του ιδιωτικού τομέα. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι η ευημερία της κοινωνίας στηρίζεται στην αρμονική συνεργασία. Πόσω μάλλον, τώρα που η χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας, βιώνει οξεία οικονομική πίεση.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας, που αποτελεί μια πρωτοβουλία των κατοίκων της πόλης, αναπτύσσει εθελοντικές δραστηριότητες, στοχεύοντας στη στήριξη των δομών και των υπηρεσιών της δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.

 

Πρόκειται για μια εθελοντική προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών, της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, της ιατρικής κοινότητας, του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών, για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του Νοσοκομείου μας. Απώτερος στόχος μας, να συνεισφέρουμε στην ανάδειξη και στην επίλυσή τους.

 

Ο Σύλλογος, γνωρίζοντας τη σημαντική κοινωνική προσφορά της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» με πρώτη εκείνη τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης της 15ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, θεωρεί χρήσιμη την αρωγή της στο Νοσοκομείο μας. Θέλει να ελπίζει ότι το ίδιο θα πράξουν και άλλες επιχειρήσεις.

 

Η «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» αναλαμβάνει την ευθύνη χρηματοδότησης και υλοποίησης των έργων, γιατί πιστεύει ότι η εθελοντική δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας είναι δείκτης ευαισθησίας, ιδιαίτερα σήμερα που η δημόσια υγεία δοκιμάζεται σκληρά.

 

Μάλιστα, είναι πεπεισμένη ότι η συνεργασία της, τόσο με τον Σύλλογο όσο και με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, θα αποτελέσει την απαρχή για την αξιοποίηση των ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρέχονται, όταν όλοι προτάξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............