Στρατιωτική θητεία: Τα σενάρια για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 - Τι εξετάζει η κυβέρνηση - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Φεβρουαρίου 2021

Στρατιωτική θητεία: Τα σενάρια για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

 Το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η θητεία στα 18 έτη, άφησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάτι όμως που προϋποθέτει προηγουμένως ένα προσεκτικό σχεδιασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Το σενάριο για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 βρίσκεται εδώ και καιρό στο «τραπέζι» των επιλογών που έχει κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία, όμως σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ δεν τίθεται θέμα ακόμα για άμεση εφαρμογή, αλλά παρόλα αυτά ένας τέτοιος σχεδιασμός υφίσταται.

Πέρα από την παραπάνω αλλαγή που αφορά την στρατιωτική ο υπουργός απέκλεισε μέχρι στιγμής την εθελοντική στράτευση των γυναικών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, «δεν υπάρχει στο τραπέζι η στράτευση των γυναικών. Υπάρχει όμως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης - το έχει πει και ο Πρωθυπουργός - για μελλοντική στράτευση στα 18».

Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει «να προηγηθεί ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός από τα Επιτελεία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η στράτευση στα 18 θα μπορούσε στο μέλλον να αποβεί χρήσιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για την νοοτροπία των νέων απέναντι στην Συνταγματική υποχρέωσή τους να θητεύσουν υποχρεωτικά για ένα διάστημα του βίου τους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΠΗΓΗ /www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............