Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για τους ανακοινωθέντες δασικούς χάρτες του Νομού Λασιθίου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Φεβρουαρίου 2021

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για τους ανακοινωθέντες δασικούς χάρτες του Νομού Λασιθίου.

 Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για τους ανακοινωθέντες δασικούς χάρτες του Νομού Λασιθίου. Στη διάσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Πλακιωτάκη, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς , ο Γενικός Διευθυντής Δασών κ. Βαγγέλης Γκουντούφας και οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Στεφανάκης.


Οι Δήμαρχοι έθεσαν τα σοβαρά ζητήματα που υφίστανται από την πρώτη ανάρτηση των χαρτών, λόγω του μεγάλου αριθμού σφαλμάτων και ανακριβειών που υπάρχουν και την εμπλοκή των ιδιοκτητών ακινήτων σε διαδικασίες αντίστοιχες με το εθνικό κτηματολόγιο για την διασφάλιση των ιδιοκτησιών τους, επισημαίνοντας και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που έχουν διαμορφωθεί.Ανέλυσαν, επίσης, την νομική αδυναμία των δήμων να παρέμβουν, αφού το ζήτημα αφορά ιδιωτικές περιουσίες, καθώς και την ανυπαρξία στελεχών στις δημόσιες υπηρεσίες για να διαχειριστούν ένα τόσο μεγάλο θέμα.


Κοινό αίτημα των Δημάρχων, ήταν να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με νέα τέλη για την επίλυση των ζητημάτων που δημιουργούνται, ενώ τέθηκε έντονα και το ζήτημα της ανυπαρξίας του τεκμηρίου του δημοσίου στα ιδιοκτησιακά ζητήματα στην Κρήτη.Ο κ. Αμυράς δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη, ενώ στο μεσοδιάστημα θα αποσταλούν οδηγίες για ενημέρωση των πολιτών αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............