Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στο επίκεντρο συνάντησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Φεβρουαρίου 2021

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στο επίκεντρο συνάντησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

 Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλη Κουμαντάκη, τον Αντιπρόεδρο Μιχάλη Χουστουλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Εφραίμογλου, συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

 


Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου παρουσίασαν στον Χάρη Μαμουλάκη τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά του Ηρακλείου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές.


 Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν σε ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης και χρηματοδότησης των ΜμΕ, στο πρόβλημα της αναστολής πληρωμής των επιταγών, στα συσσωρευμένα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, στην αναγκαιότητα καθιέρωσης μη επιστρεπτέων ενισχύσεων και ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, καθώς και στο ζήτημα της κάλυψης του ποσού μείωσης των ενοικίων, απέναντι στα νομικά πρόσωπα.


Από την πλευρά του ο Χάρης Μαμουλάκης ενημέρωσε αναλυτικά τη Διοίκηση του Ε.Σ.Η. για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για όλα τα θέματα που τους αφορούν, δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στο πλευρό τους με κάθε διαθέσιμο τρόπο και σε δήλωσή του τόνισε: «Η κατάσταση στην εμπορική αγορά του Ηρακλείου είναι οριακή. Οι μικροί επιχειρηματίες είναι απροστάτευτοι από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών, δυστυχώς, πολλοί δεν θα καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους. Επιπροσθέτως, δέχονται ένα ιδιότυπο πολιτικό bulling από τους κυβερνώντες, με αυταρχισμό, αλαζονεία και ειρωνεία ως απάντηση στην αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Απαιτείται άμεση εφαρμογή του μέτρου της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, όπως έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή και γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ, ουσιαστική στήριξη της εργασίας και γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με κούρεμα της βασικής οφειλής και πολλές δόσεις. Ό,τι δηλαδή έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι κυβερνούσε σε περιβάλλον εποπτείας.

 

 

Μόνο έτσι η επόμενη μέρα θα βρει ανοιχτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στις θέσεις τους. Ειδάλλως, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............