Παραιτήσεις αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια - Καμία αποδοχή διορισμού μέλους του ΣΕΠΕ Σητείας «ο Μύσων» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Φεβρουαρίου 2021

Παραιτήσεις αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια - Καμία αποδοχή διορισμού μέλους του ΣΕΠΕ Σητείας «ο Μύσων»

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» έπειτα από σχετική απόφαση της  Διεύθυνσης ΠΕ Λασιθίου με Αρ. Πρωτ.: Φ.30/1468 και Ημερομηνία: 16/02/2021 με θέμα : «Συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Λασιθίου» δηλώνει τα παρακάτω:


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., καταθέτει τις παραιτήσεις των υποψηφιοτήτων  στη ΔΙΠΕ Λασιθίου.»
Το Υπουργείο συνεχίζει με αυταρχισμό να προσβάλλει τη βούληση του συνόλου των εκπαιδευτικών, με το άρθρο 123 στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική κατάρτιση, όπου στην ουσία αντικαθιστά τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από μέλη διορισμένα από τη διοίκηση. 

Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι στον παραλογισμό του Υπουργείου στην προσπάθειά του να περιστείλει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Υπερασπιζόμαστε το θεσμό του Αιρετού, ζητάμε παράταση θητείας των νόμιμα εκλεγμένων αιρετών του 2018 και να γίνουν εκλογές δια ζώσης όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»:

  1. Καλούμε τους συναδέλφους που είναι διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ να παραιτηθούν.
  2. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχτεί διορισμό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Υπουργείου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

   Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                           Σαντιμπαντάκη Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............