Παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα: «Όχι» σε ψάρεμα και κυνήγι – Αλλάζει ο αριθμός των επιβατών στα ταξί - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιανουαρίου 2021

Παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα: «Όχι» σε ψάρεμα και κυνήγι – Αλλάζει ο αριθμός των επιβατών στα ταξί

 Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η επιδημιολογική εικόνα της εικόνας μας της επιτρέπει να προχωρά με μικρά βήματα προς μια μερική κανονικότητα».


Στην συνέχεια ανακοίνωσε την παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα κατά την οποία θα ισχύουν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα.

Σε αυτές τις περιοχές παρατείνονται τα «σκληρά» lockdown – Ανησυχία για τον Δήμο Αχαρνών

Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάση του οποίου οι αποφάσεις παίρνονται βάση της επιδημιολογικής εικόνας του προηγούμενου διαστήματος.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Αφού ανακοίνωσε την παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα κατά τη διάρκεια του οποίου συνεχίσουν να ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αίρονται οι απαγορεύσεις σε Κάλυμνο, Παλαίκαστρο, Αργολίδα και Ανθήλη.

Επίσης ανακοίνωσε πως παρατείνονται για ακόμη μια εβδομάδα τα σκληρά περιοριστικά μέτρα σε:

  • Βοιωτία
  • Λέσβο
  • Δήμο Σπάρτης
  • Δήμο Εορδαίας
  • Δ.Ε. Κρόκου
  • Δ.Ε. Σιάτιστας
  • Δήμο Ασπροπύργου
  • Δήμο Αχαρνών

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η εικόνα στον Δήμο Αχαρνών προκαλεί ανησυχία καθώς: «τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες γειτονιές μας προκαλούν ανησυχία γιατί αντί να υπάρχει μείωση υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων».

Δεν ξεκινά ψάρεμα και κυνήγι – Αλλάζει ο αριθμός επιβατών στα ταξί

Για μια ακόμα εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στη χώρα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια του lockdown ισχύουν οι υφιστάμενες απαγορεύσεις.

Δηλαδή απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 5.00 ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι με μοναδική εξαίρεση τρεις περιοχές: Ροδόπη, Έβρος και Ξάνθη.

Στις εν λόγω περιοχές θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου εντός περιφερειακής ενότητας και μόνο σε 4 άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα θα αναστέλλονται οι άδειες στους παραβάτες.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων στα ταξί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Επίσης, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι στις επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης.

Επίσης, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κορονοϊός: 585 κρούσματα σήμερα 22/1 – 28 νέοι θάνατοι, 288 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 22/1 585 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 28 Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 288.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Σήμερα ανακοινώνουμε 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 202 (70.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1059 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............