Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε εκδήλωση για την ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιανουαρίου 2021

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε εκδήλωση για την ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας

 Στην ισχυρή Θαλάσσια και Ναυτιλιακή συνιστώσα της Ελλάδας καθώς και στην ευκαιρία για την ανάπτυξη της Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και Αντιπρόεδρος της CPMR Γιώργος Αλεξάκης, στην Διημερίδα του ΕΛΚΕΘΕ “Προτεραιότητες και προκλήσεις στην ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας στην Ελλάδα”.


Η Διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας BLUEMED για την καινοτομία στη Γαλάζια Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, και του Ευρωπαϊκού Έργου Interreg MED MISTRAL για την δημιουργία συνεργατικών μηχανισμών (clusters) Γαλάζιας Ανάπτυξης στη Μεσόγειο.

 

Η Κρήτη κατέχει ισχυρή φωνή και δυναμικό ρόλο στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, στα θέματα Γαλάζιας Ανάπτυξης, Θαλασσίων και Παρακτίων Θεμάτων, διαπεριφερειακών συνεργασιών και σε υψηλά Ευρωπαϊκά forum και Δίκτυα.

 

Στο πλαίσιο παρουσίασης που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης ο Γιώργος Αλεξάκης, η Κρήτη ως παράκτια και νησιωτική Περιφέρεια έχει συμμετάσχει:

  • στην έναρξη του διαλόγου για τις σχετικές Ευρωπαϊκές Στρατηγικές για την Γαλάζια Ανάπτυξη,
  • στην υλοποίηση έργων στους κλασσικούς και αναδυόμενους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας,
  • έχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά και τεχνικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σχετικών προτεραιοτήτων της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR),
  • διατηρεί συνεργασία με τα ερευνητικά – ακαδημαϊκά ιδρύματα για προγράμματα και δραστηριότητες στην ακτή και στη θάλασσα.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Α. Καραγεώργης Πρόεδρος ΕΛΚΕΘΕ, o Κ. Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων – Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ελένη Χατζηγιάννη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Θαλάσσια Πολιτική & Αλιεία – DG MARE, εκπρόσωποι ελληνικών Πανεπιστημίων, Δήμων και Περιφερειών, ερευνητές και επιστημονικοί συνεργάτες του ΕΛΚΕΘΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............