Κόμβοι ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο: Επανέρχεται ο Χάρης Μαμουλάκης ζητώντας απαντήσεις στη Βουλή από τον Κώστα Καραμανλή - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιανουαρίου 2021

Κόμβοι ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο: Επανέρχεται ο Χάρης Μαμουλάκης ζητώντας απαντήσεις στη Βουλή από τον Κώστα Καραμανλή

 Τη Δευτέρα 18/1 συζητείται η Επίκαιρη Ερώτηση


Επανέρχεται στο σημαντικό ζήτημα της αναβάθμισης των ανισόπεδων κόμβων του ΒΟΑΚ που βρίσκονται στην περιοχή του Ηρακλείου (Μεσαράς, Φοινικιάς, Λ. Κνωσού, Κατσαμπά και Αεροδρομίου) ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, και με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα 18/1, φέρνει ξανά το θέμα στη Βουλή.


Ο Χάρης Μαμουλάκης επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, που αφορούν το εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανασχεδιάσει και να αναβαθμίσει τους υφιστάμενους πέντε ανισόπεδους κόμβους του ΒΟΑΚ που βρίσκονται στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πως αυτό συναρτάται από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ευρύτερου έργου της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ.

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει αποδείξει με την συμπεριφορά του ότι αδιαφορεί προκλητικά για τα έργα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων είναι και οι συγκεκριμένοι κόμβοι του Ηρακλείου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση του, αλλά δεν πρόκειται να του επιτρέψουμε να κρύβεται, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. Οφείλει να αντιληφθεί ο Υπουργός ότι τα έργα επανασχεδιασμού και αναβάθμισης των κόμβων είναι αναγκαία και ιδιαίτερα σημαντικά για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών του Ηρακλείου, για την πρόσβαση σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές περιοχές, καθώς και για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Τη Δευτέρα 18/1 στη Βουλή, υποχρεούται να δώσει απαντήσεις».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, οι κόμβοι Μεσαράς, Φοινικιάς, Κνωσού, Κατσαμπά και Αεροδρομίου, του ΒΟΑΚ στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου, εμφανίζουν πολλά προβλήματα, σε επίπεδο κυκλοφοριακής ροής, συνδέσεων αλλά και ασφάλειας.

Οι ανισόπεδοι κόμβοι θα πρέπει να σχεδιάζονται και να διαμορφώνονται με τρόπο ώστε να εκπληρώνονται βασικές απαιτήσεις σχετικά με την κυκλοφοριακή ασφάλεια, ποιότητα της κυκλοφορίας σε όλα τα επιμέρους τμήματα του κόμβου, προστασία του περιβάλλοντος και οικονομία. Επίσης, σε περίπτωση υφιστάμενων κόμβων θα πρέπει να εξετάζεται η αναβάθμιση τους, ούτως ώστε να ικανοποιούνται οι ως άνω απαιτήσεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί.

Με δεδομένα τα ανωτέρω, την υποχρέωση τήρησης των ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε θέματα οδικής υποδομής και ασφάλειας και τη σημασία αναβάθμισης της στάθμης εξυπηρέτησης των υφιστάμενων ανισόπεδων κόμβων της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, τόσο από πλευρά κυκλοφοριακής λειτουργικότητας, όσο και από πλευράς βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, καλείται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να απαντήσει στα Ερωτήματα:

1. Προτίθεται να επανασχεδιάσει και να αναβαθμίσει τους υφιστάμενους πέντε ανισόπεδους κόμβους του ΒΟΑΚ, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές δυσκολίες που έχουν προκύψει, επηρεάζοντας - ανάμεσα σε άλλα - και τον αστικό ιστό της πόλης;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αναβάθμισης των εν λόγω κόμβων και πως αυτό συναρτάται από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ευρύτερου έργου της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............