Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδιασμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Ιανουαρίου 2021

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδιασμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

 Μεγάλη κατάκτηση για την συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου αποτελεί η παραχώρηση της χρήσης ενός μεγάλου οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου έκτασης 2.600μ2, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδιασμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης,  για τη δημιουργία δικτύου πολύ σοβαρών κοινωνικών δομών. Συγκεκριμένα, ο  ΟΑΕΔ ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης στο Δήμο Ηρακλείου οικοπέδου έκτασης 2.600 τ.μ επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.


Ο σχεδιασμός δρομολογήθηκε μετά από πρόταση που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, αρχικά το 2015 και εν συνεχεία επικαιροποιήθηκε, (καθώς ο ΟΑΕΔ καθυστερούσε), το 2019, με νέα απόφασή του.

Με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο είναι πολλές και σημαντικές και θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο το προάστιο αλλά ολόκληρη την πόλη. Αυτές είναι:1) Κοινωνική υπηρεσία με πλήρες προσωπικό, 2)Νοσηλευτική Υπηρεσία άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη, 3)Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας με όλα τα σύγχρονα μέσα και μηχανήματα, 4)Υπηρεσία Εργοθεραπείας, 5)Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο ή μεταφορά της 5ης ΤοΜ.Υ. που ήδη λειτουργεί στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης μετά από πολλές προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης για να ιδρυθεί και λειτουργήσει, 6)Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, 7)Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στην πλήρη του μορφή και λειτουργία, 8)Ξενώνας προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο, 9)Ξενώνας προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και  10)Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης αισθάνεται δικαιομένος και υπερήφανος για τις επιλογές του αυτές και πανηγυρίζει για την εξέλιξη αυτή.

    Με την ευκαιρία, εκφράζει τις πιο εγκάρδιες και ολόψυχες ευχαριστίες του, για την αίσια έκβαση του πολύχρονου αυτού αιτήματός του, πρωτίστως στον βουλευτή Ν. Ηρακλείου κον Μάξιμο Σενετάκη, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην θετική απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και ο Πρόεδρός του κος Σπύρος Πρωτοψάλτης, όταν ο κος Μάξιμος Σενετάκης τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και συζήτησαν και το θέμα αυτό.

        Στον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κον Σπύρο Πρωτοψάλτη για την θετική, καθοριστική και καταλυτική πρότασή του προς το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ,   ώστε να ληφθεί η απόφαση της παραχώρησης με χρησιδάνειο του οικοπέδου 2.600μ2 στη συνοικία Αγίας Αικατερίνης, λίγα μέτρα από την ομώνυμη εκκλησία.

        Ιδιαίτερα τον Δήμαρχό μας κον Βασίλειο Λαμπρινό αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο με τους Επικεφαλείς των παρατάξεων του,  που στήριξαν το πολύχρονο αυτό αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και στις δύο συνεδριάσεις του, το 2015 και 2019, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα αίσια έκβαση του μεγάλου αυτού θέματος για την περιοχή και την πόλη ολόκληρη.

       Την Αντιδήμαρχο κα Παπαδάκη Ρένα, που μαχητικά αγκάλιασε, στήριξε και πήρε πάνω της χωρίς καθυστερήσεις  το θέμα της παραχώρησης με χρησιδάνειο οικοπέδου 2.600μ2 από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι παραπάνω περιγραφόμενες εξαιρετικέ κοινωνικές δομές.

       Τον εντεταλμένο Σύμβουλο δημοτικής περιουσίας κον Μανόλη Βασιλάκη για τις συνεχείς και τάχιστες  προσπάθειές του για την παραχώρηση αυτού του οικοπέδου από τον ΌΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου.

       Τέλος τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, η οποία συνέταξε την προμελέτη του προυπολογισμού του συνολικού έργου και το κτιριολογικό πρόγραμμα των δομών που θα λειτουργήσουν στο ακίνητο και είναι αυτές πολλές και σημαντικές και που θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο το προάστιο αλλά ολόκληρη την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............