«Συχνές διαβρώσεις του υπεδάφους στην παραλία “Πύλη της Άμμου” Χανίων» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιανουαρίου 2021

«Συχνές διαβρώσεις του υπεδάφους στην παραλία “Πύλη της Άμμου” Χανίων»

 Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων των Χανίων και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα διαδικτύου της 20ης Δεκεμβρίου 2020, συχνά, συμβαίνει να υποχωρεί το έδαφος από διάβρωση του υπεδάφους στην παραλία “Πύλη της Άμμου” των Χανίων (ονομασία μεταφρασμένη από την παλιά τουρκική επωνυμία στο χώρο) και συγκεκριμένα, μεταξύ του τμήματος του «Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων» και της «Πύλης της Άμμου». 


Η νέα υποχώρηση του εδάφους σημειώθηκε πάλι προς της εισόδου στην ως άνω παραλία, στο σημείο όπου, ένα χρόνο πριν, είχε καταγραφεί ανάλογο φαινόμενο. Η διάβρωση, παρά τις παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Χανίων, εξακολουθεί να απειλεί στην περιοχή τις περιουσίες των κατοίκων αλλά και την ασφάλεια των περαστικών. 

Η μεγαλύτερη υποχώρηση του οδοστρώματος στον εφαπτόμενο προς την εν λόγω παραλία δρόμο, ωστόσο, είχε σημειωθεί προς τα τέλη του 2018, παρασύροντας, μάλιστα, την κατασκευή σκίασης ενός καταστήματος. Σε άλλη περίπτωση, ανάλογο φαινόμενο είχε προκαλέσει τον τραυματισμό τουρίστριας σε κατάστημα της παραλίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ανωτέρω συχνό φαινόμενο της διάβρωσης του υπεδάφους της ανωτέρω παραλιακής περιοχής των Χανίων, που έχει ως συνέπεια, το να καταρρέουν συχνά τμήματα του εδάφους της, ώστε να δοθεί μια οριστική και αμετάκλητη λύση στο παρόν πρόβλημα για να μην βρεθούν οι περίοικοι, καταστηματάρχες και τουρίστες ενώπιον πιο δυσάρεστων εκπλήξεων;

2. Προτίθεσθε να προβείτε στην κατασκευή κυματοθραύστη στην ανωτέρω παραλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διάβρωσης του υπεδάφους της, καθώς, διαπιστώνεται ότι, το αίτιο του ως άνω φαινόμενου απορρέει από τον έντονο κυματισμό, ο οποίος δημιουργεί υπεδαφικές σπηλαιώσεις στο εν λόγω παραλιακό μέτωπο;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............