Συστηματικά προχωρά τις διαδικασίες για τα ετοιμόρροπα ο Δήμος Μαλεβιζίου - 150 κτίρια μπήκαν στη λίστα του Υπουργείου Περιβάλλοντος - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Ιανουαρίου 2021

Συστηματικά προχωρά τις διαδικασίες για τα ετοιμόρροπα ο Δήμος Μαλεβιζίου - 150 κτίρια μπήκαν στη λίστα του Υπουργείου Περιβάλλοντος

 Σε απόλυτη προτεραιότητα έχει θέσει η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου το ζήτημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΤΕΕ, αλλά και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, έχοντας ήδη προχωρήσει σε συστηματική καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτισμάτων στην περιοχή του.


Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση σε στενή συνεργασία με τα Συμβούλια Κοινότητας των οικισμών έδωσαν αγώνα δρόμου για τον  εντοπισμό των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών σε όλο το Δήμο. Ο κατάλογος που στάλθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος περιλαμβάνει 150 ετοιμόρροπα κτίσματα και κατασκευές στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παράλληλα με τις διαδικασίες της καταγραφής ακολουθούνται και οι διαδικασίες ενημέρωσης των ιδιοκτητών για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει η άρση των κινδύνων προς τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς τη συντονισμένη επιχείρηση καταγραφής των ετοιμόρροπων κτισμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου. Παρά τα δεσμά της γραφειοκρατίας στο Μαλεβίζι προχωράμε σε σταθερά βήματα και απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών. Ολοκληρώσαμε την καταγραφή και ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους των τοπικών και τους ιδιοκτήτες για τη συνδρομή τους.

 Η Τεχνική μας Υπηρεσία έχει ήδη περάσει στη διαδικασία της αξιολόγησης με επιτόπιους ελέγχους στα κτίρια. Το επόμενο διάστημα ξεκινά και η διαδικασία με τη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,  προκειμένου να  υπάρξει αξιολόγηση και σε σχέση με το ποια είναι επικινδύνως ετοιμόρροπα και για ποια υπάρχει προτεραιότητα άμεσης παρέμβασης. Βρισκόμαστε εν αναμονή των θεσμικών παρεμβάσεων που δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να μπορέσουμε να λύσουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα με ό,τι ιδιαιτερότητες, αλλά και επικινδυνότητες κουβαλάει».

Η διαδικασία ξεκίνησε  με τη συνεργασία των Προέδρων που το προηγούμενο διάστημα κατέγραψαν τα επικίνδυνα κτίσματα και αυτά που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αυτές τις μέρες τη σκυτάλη έχει πάρει η τριμελής επιτροπή πρωτοβάθμιου ελέγχου της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη διενέργεια αυτοψίας στα επικίνδυνα κτίρια. Η διαδικασία προβλέπει αρχικά την αυτοψία των κτιρίων από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή και στη συνέχεια από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και μηχανικός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η πρωτοβάθμια επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις αυτοψίες μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............