Γιορτινές Ημέρες Χωρίς Την Οικογένεια Δίπλα Μας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Δεκεμβρίου 2020

Γιορτινές Ημέρες Χωρίς Την Οικογένεια Δίπλα Μας

 Μπορεί κάποιοι από εσάς να περνάτε αυτές τις γιορτινές μέρες χωρίς οικογένεια δίπλα σας, ίσως και χωρίς κανέναν φίλο, γεγονός που είναι εξαιρετικά σκληρό όταν όλοι γύρω σας διασκεδάζουν με παρέα. Πράγματι οι γιορτές έχουν κάτι που αν νιώθεις μόνος, αυτό το κλίμα σε ρίχνει περισσότερο, τόσο που μπορεί να σου έρθει κατάθλιψη και τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα βάψεις μαύρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις μια θαυμάσια Πρωτοχρονιά. Και μαζί και μόνος... 

Άντε, λοιπόν μην κάθεσε και κλαις τη μοίρα σου. Βάλε ενέργεια και ζωντάνια μέσα σου και οργάνωσε μια όμορφη Πρωτοχρονιά...  
lonely-santa-claus-concorde-paris-HR

Μικρά tips που δεν θα σε κάνουν να πλήξεις
 1. Αναζήτησε οικογένεια και φίλους
Ψάξε την οικογένεια και τους φίλους σου (ναι, ακόμα και αυτούς με τους οποίους έχεις τσακωθεί). Πάρε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα ή... ποδήλατο και τρέχα να χτυπήσεις το κουδούνι. Όταν αισθανόμαστε μόνοι, συχνά η μεγαλύτερη ανακούφιση είναι η παρουσία των αγαπημένων μας. Αν είναι εφικτό, αναζήτησέ τους και πέρνα λίγο χρόνο ποιοτικά με την οικογένεια και τους φίλους σου. Μίλησε τους για το πώς νιώθεις… Μπορεί να είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι νιώθεις μόνος, αλλά το να μιλήσεις σε κάποιον γι’ αυτό, μπορεί να σε βοηθήσει.
Αν θέλεις οπωσδήποτε να ευχηθείς σε κάποιον χρόνια πολλά, βρες φίλους που θα περάσουν και αυτοί μόνοι τους το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν και προσκάλεσέ τους σε ένα ευχάριστο δείπνο. Αν πάλι δεν έχεις κανέναν να μιλήσεις, αναζήτησε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ή μπες σε ένα forum και ανώνυμα πες στον κόσμο ότι αισθάνεσαι μοναξιά. Θα νιώσεις καλύτερα με αυτό.
2. Πρωτοχρονιά στο σπίτι
Χωρίς να χάσεις ούτε λεπτό σε σκέψεις μελαγχολίας, δες αμέσως τη θετική πλευρά των πραγμάτων και ανακάλυψε τις ευκαιρίες που σου δίνονται για να περάσεις όμορφα. Ήρθε η ώρα να χαρείς την θαλπωρή του σπιτιού. Σκέψου ότι έχεις στη διάθεσή σου χρόνο για να απολαύσεις το γεύμα, τον καφέ σου και την αγαπημένη σου ταινία και να βγεις έξω να πάρεις τον αέρα σου, σε αντίθεση με άλλους που πιθανόν δεν μπορούν να έχουν αυτή την πολυτέλεια, γιατί, για παράδειγμα, εργάζονται και αυτή την ημέρα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασκεδάσεις, εκτός από τα καθιερωμένα. Μην αναλώνεσαι σε κακές σκέψεις που δηλητηριάζουν το μυαλό σου. Το να τύχει να βρεθείς μόνος, φυσικά και δεν σημαίνει ότι στερείσαι αξίας ή ότι δεν σε αγαπούν.
 3. Γίνε εθελοντής
Τώρα τις γιορτές είναι ευκαιρία να βοηθήσεις ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας φαγητό, ρούχα, διασκέδαση στους λιγότερο τυχερούς. Θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα βοηθώντας τους άλλους συνανθρώπους σου. Στο διαδίκτυο θα βρεις δεκάδες οργανώσεις όπου μπορείς να δηλώσεις παρών και να ενσωματωθείς στην ομάδα. 
 4. Πήγαινε στον κινηματογράφο
Αν είσαι σινεφίλ μπορείς να πας να παρακολουθήσεις μια ταινία στο σινεμά. Είναι σίγουρο ότι θα περάσεις δύο ώρες διασκεδαστικά από το να κάτσεις στο σπίτι και να μιζεριάζεις. Άλλωστε την Πρωτοχρονιά κάνουν πρεμιέρα στον κινηματογράφο αρκετές ταινίες του Χόλιγουντ. Άσε που θα βρεις και πάρα πολλούς συνομηλίκους σου που θα έχουν κάνει το ίδιο. Υπάρχει άλλωστε ένας άγραφος νόμος που θέλει τους μοναχικούς της πόλης να δίνουν κάθε Παραμονή "ραντεβού" στις θεατρικές αίθουσες και μετά... πού ξέρεις μπορεί να βρεθείς με παρέα να αναλύεις την παράσταση!
5. Γίνε Άγιος Βασίλης για πάρτη σου
Ντύσου Άγιος Βασίλης και κάνε δώρο στον ίδιο σου τον εαυτό. Κάνε για παράδειγμα ένα δώρο χαλάρωσης. Επισκέψου ένα κέντρο σπα, ή απλά ετοίμασε ένα ζεστό αφρόλουτρο και απόλαυσε το πίνοντας ζεστή σοκολάτα. Όπως και να ’χει ευχαριστήσου το.
6. Απέφυγε το υπερβολικό αλκοόλ
Μην κάνεις το λάθος και το ρίξεις στο ποτό. Θα σου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα και θα σε ρίξει σε κατάθλιψη. Λίγο αλκοόλ είναι μια χαρά. Κράτησε ένα μέτρο και θα δεις ότι θα σου βγει σε καλό.
7. Πέρασε χρόνο με ανύπαντρους φίλους.
Κάποιες φορές μπορεί να σε ρίξει πολύ το να κάνεις παρέα με τους παντρεμένους σου φίλους και τις οικογένειες τους. Άσε που είναι όλοι τόσο επικεντρωμένοι στις οικογένειες τους που μπορεί να μην επικεντρώνονται σε σένα. Ενώ δεν είναι απαραίτητο να αποφεύγεις τους αγαπημένους σου που έχουν σύντροφο και οικογένεια, είναι καλή ιδέα να βρεθείς με τους ανύπαντρους φίλους της ζωής σου. Όχι μόνο μπορείτε να κρατάτε παρέα ο ένας στον άλλο αυτές τις δύσκολες ώρες, αλλά μπορείτε να επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλο, να μοιραστείτε τα κοινά σας, και να περάσετε μια χαρά μαζί.
8. Πνίξε τον πόνο σου στη δουλειά
Αρκετοί οικογενειάρχες θα δουλέψουν λιγότερο τις γιορτές. Εσύ μπορείς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό δούλεψε περισσότερο. Αν έχεις δουλειά τότε δώσε του να καταλάβει. Αν έχεις άδεια τότε οργάνωσε ένα project από το σπίτι με αυτά που έχουν προτεραιότητα στη δουλειά σου. Πέσε με τα μούτρα, λοιπόν, στη δουλειά και θα δεις ότι θα είναι ψυχοθεραπεία για ’σένα.
9. Διοργάνωσε ένα πάρτι της τελευταίας στιγμής
Μην περιμένεις μόνο να σε καλέσουν οι άλλοι. Πάρε πρωτοβουλία και κανόνισε εσύ ο ίδιος ένα πάρτι καλώντας εκείνους που θα ήθελες να περάσεις μαζί τους μια όμορφη Πρωτοχρονιά. Γίνε δημιουργικός με το φαγητό. Βάλε όμορφη μουσική και διασκεδάστε παρέα.
 10. Επικεντρώσου σε κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο
Αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι ό,τι σε δυσαρεστεί , δες την αλλιώς τη φάση, αλλιώς θα πάθεις κατάθλιψη. Επικεντρώσου σε κάτι που αγαπάς. Σε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο με λίγα λόγια. Αν έχεις ένα χόμπι που σε ξεκουράζει… αφιερώσου σε αυτό!
Ή πολύ απλά... βγες στην πόλη, κάνε μια βόλτα στους πεζόδρομους, ανακατέψου με τους ανθρώπους και μπες σε ένα μπαράκι για ποτό. Μέρες γιορτινές είναι, σίγουρα θα βρεις παρέα να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου!

Καλή χρονιά με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............