Η Περιφέρεια Κρήτης εισάγει ψηφιακές εφαρμογές και παραδίδει 91 tablets στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Δεκεμβρίου 2020

Η Περιφέρεια Κρήτης εισάγει ψηφιακές εφαρμογές και παραδίδει 91 tablets στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων


Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία και στηρίζει τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Κρήτης υλοποιώντας ένα έργο ολοκληρωμένης παρέμβασης με γενικό τίτλο «όχι πια μόνοι» και βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Για το σκοπό αυτό ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με εκπροσώπους Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Κρήτης, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο θα ακολουθήσει και θα γίνεται με τη χρήση tablets και σε ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).


Οι ηλικιωμένοι και οι φροντιστές τους θα αξιοποιούν μέσα από τα tablets τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα για την ψυχοκοινωνική και νοητική ενδυνάμωση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας οι οποίοι διαβιούν σε Μ.Φ.Η., ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα επικοινωνίας με το οικογενειακό και συγγενικό τους περιβάλλον.

«Οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι φιλοξενούνται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αξίζουν το σεβασμό και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σημειώνοντας πως με την εφαρμογή της πολιτικής για την ενεργό γήρανση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, είναι διαρκής και ουσιαστική η μέριμνα της Περιφέρειας Κρήτης για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Σήμερα, η Περιφέρεια παρέδωσε 91 tablets στους εκπροσώπους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Κρήτης, ως πρώτο βήμα υλοποίησης του έργου ενώ θα ακολουθήσουν η εκπαίδευση ωφελούμενων και των φροντιστών τους στην χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας μέσω των tablets, εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς τονίζοντας πως είναι μια δράση που στοχεύει στην άμβλυνση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης, την προαγωγή της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση των ψυχοκοινωνικών και νοητικών ικανοτήτων των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Παρόν στην σημερινή εκδήλωση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης.

 

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=2Qp5Bu8C5hU&feature=share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............