Έγκριση ένταξης στο «Φιλόδημος ΙΙ», για το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Νοεμβρίου 2020

Έγκριση ένταξης στο «Φιλόδημος ΙΙ», για το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Χανίων

 Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε και επίσημα η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», της πράξης: «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Χανίων» συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Χανίων, χρηματοδοτούμενο εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ/ΥΠΕΣ).


Στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι, τη δημιουργία του καταφυγίου για ζώα συντροφιάς, να ακολουθήσει η νέα κτηνιατρική κλινική του Δήμου Χανίων, η οποία θα στεγαστεί στον ίδιο χώρο με το καταφύγιο, ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα που θα περισυλλέγονται.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει: “Η ίδρυση καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί έναν χώρο προσωρινής διαμονής για την κτηνιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία των ζώων, δεν είναι μόνο υποχρέωση μας, βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των κρατών-μελών για την προστασία των ζώων, αλλά είναι και επιθυμία μας για την ευζωία τους.

Ο Δήμος μας, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», κάνει το πρώτο, αναγκαίο βήμα για την ορθολογική διαχείριση του μεγάλου όγκου αδέσποτων ζώων, την προστασία τους, αλλά και τη σταδιακή μείωση τους, μέσω εκτεταμένων προγραμμάτων στείρωσης και υιοθεσιών. Παράλληλα, διασφαλίζεται έτσι η δημόσια υγεία αλλά και η ασφάλεια των δημοτών μας.

Η έγκριση της ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», είναι η πρώτη χρηματοδότηση που αξιοποιεί ο Δήμος Χανίων και αφορά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, από την ψήφιση του σχετικού νόμου το 2012 (Ν.4039/2012). Η παραπάνω θετική εξέλιξη, έρχεται σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών μας, που έχουν ως αποτέλεσμα την περίθαλψη 371 ζώων, την στείρωση 224 και την υιοθεσία 138 ζώων, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............