Παράδοση ειδών υπόδησης από την Περιφέρεια Κρήτης στις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Νοεμβρίου 2020

Παράδοση ειδών υπόδησης από την Περιφέρεια Κρήτης στις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού

 

Παραδόθηκαν σήμερα σε μια λιτή τελετή στην Περιφέρεια Κρήτης   αθλητικά  παπούτσια σε 24 Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης για την κάλυψη των αναγκών υπόδησης των 668 ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτές.Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ως προτεραιότητα της την έμπρακτη κοινωνική και οικονομική στήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας και σχεδίασε και ενέταξε την παρούσα κοινωνική δράση στο πλαίσιο των Υπερτοπικών Δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος της για το έτος 2020, προσβλέποντας στην άμβλυνση των οικονομικών-κοινωνικών ανισοτήτων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε σε δήλωση του, ότι, «η στήριξη και η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τις Δομές Κοινωνικής Φροντίδας, αποτελεί βασική προτεραιότητα στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής μας πολιτικής. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο κρίσιμη για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε Κοινωνικές Δομές, με αυξημένα μέτρα προστασίας και επιτήρησης λόγω της πανδημίας, το ενδιαφέρον και η φροντίδα για αυτούς, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Σε μια συμβολική κίνηση παραδίδουμε σήμερα στους εκπροσώπους 24 δομών, είδη υπόδησης, καλύπτοντας βασικές ανάγκες εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Θερμές ευχαριστίες σε όλους για την εποικοδομητική συνεργασία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης καλωσορίζοντας στην Περιφέρεια τους εκπροσώπους των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας  στο νησί  τους ευχαρίστησαν δημόσια για την επιτυχημένη συνεργασία, όπως επίσης για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς δήλωσε: «Στόχος αυτής της Υπερτοπικής Κοινωνικής Δράσης διανομής αθλητικών παπουτσιών στους ωφελούμενους των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας που λειτουργούν σε όλη την Κρήτη, είναι η έμπρακτη υποστήριξη τους για την κάλυψη των αναγκών και η μείωση του κινδύνου υλικής αποστέρησης που αντιμετωπίζουν. Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίνεται διαχρονικά στις ανάγκες και τα αιτήματα των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, από την αρχή της πανδημίας έχουμε προμηθεύσει και συνεχίζουμε να το πράττουμε αδιάλειπτα, τις Δομές αυτές, με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και το αναγκαίο υγειονομικό υλικό, προκειμένου να μπορέσουν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους τους έναντι του νέου κορωνοϊού ώστε να παραμείνουν ασφαλείς».

Το παρόν στη σημερινή εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης έδωσαν:

-Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου, Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. Ηρακλείου, Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. Πόμπιας, Μαρία Δαμανάκη Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

-Κέντρο Ειδικών Παιδιών-Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Ζωοδόχος Πηγή»: Χρήστος Τζαμούσης Διευθυντής  

- Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης: Πέτρος Παπαδάκης Διευθυντής

-Στέγη Ανηλίκων. Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑ Ηρακλείου): Γιάννης Μιχελινάκης Προϊστάμενος

-Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία. Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"»: Παύλος Σημαντηράκης Πρόεδρος δ.σ. σωματείου

-Κέντρο Ειδικών Παιδιών. Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία "ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ": Ευθυμία Κούμλα διοικητική υπεύθυνη

-ΡΟΔΑΥΓΗ, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση: Γεωργία Λιαπάκη Πρόεδρος συλλόγου

-ΚΔΑΠμΕΑ Δήμου Μαλεβιζίου: Μαρίνα Βογιατζή Πρόεδρος Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. (Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου) και Έφη Βολανάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.

Οι 24 Δομές Κοινωνικής Φροντίδας που έλαβαν τα είδη υπόδησης:

 

ΠΕ

ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ/ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

12

ΠΑΡ/ΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

23

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ

50

Π.Α.Α.Π.Η.Κ. (ΠΟΜΠΙΑ)

27

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ" (ΚΔΗΦΑμεΑ)

84

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ "ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ"

46

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ

9

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ "ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ'

30

ΚΔΑΠΜΕΑ   Δ. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

21

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ,ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 7 ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ "ΡΟΔΑΥΓΗ"

36

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΚΡΗΤΗΣ

22

ΧΑΝΙΑ

ΑΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

15

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΝΙΩΝ «ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”»

16

ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΚΗΦΑΠ

16

ΠΑΡ/ΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΝΕΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

19

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ "Η ΣΤΟΡΓΗ"(ΚΗΦΑΜΕΑ)

20

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ ΧΑΝΙΩΝ

15

ΕΛΕΠΑΠ ΧΑΝΙΩΝ

18

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ " ΑΓΑΠΗ" (ΚΔΗΦΑμεΑ)

34

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΔΑΠ μεΑ

26

ΛΑΣΘΙ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗ

26

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

58

ΑΜΚΕ μεταΒΑΣΙΣ/ΣΥΔ

16

ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

29

 

ΣΥΝΟΛΟ

668

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............