Σε Διήμερο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ο Δήμος Ηρακλείου – «Ενισχύοντας Την Εκπαίδευση Ενεργών Πολιτών Σε Τοπικό Επίπεδο» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Νοεμβρίου 2020

Σε Διήμερο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ο Δήμος Ηρακλείου – «Ενισχύοντας Την Εκπαίδευση Ενεργών Πολιτών Σε Τοπικό Επίπεδο»

  Στο Διήμερο Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο «Ενισχύοντας την εκπαίδευση ενεργών πολιτών σε τοπικό επίπεδο» που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και η πόλη Yeonsu-Gu της Νότιας Κορέας με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO, θα συμμετάσχει ο Δήμος Ηρακλείου. 

thumbnail_%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25AE%25CE%25BC%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BF

Το Διήμερο Διαδικτυακό Συνέδριο θα διοργανωθεί την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 37 πόλεων – μελών από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την συνέχεια του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Πόλεων που Μαθαίνουν του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO που είχε πραγματοποιηθεί στο Medellin της Κολομβίας, όπου ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε και βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο «Learning City Award 2019».


Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για την προώθηση της ενεργού πολιτειότητας στις πόλεις και θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία, την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης σε τοπικό επίπεδο, ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από πόλεις – μέλη του δικτύου και Forum νεολαίας.


Το Ηράκλειο, ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν και της ομάδας για την «Εκπαίδευση στην Ενεργό Πολιτειότητα», συμμετέχει στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με εισήγηση στο θεματικό πεδίο «Εκπαίδευση στην ενεργό πολιτειότητα και ένταξη ευάλωτων ομάδων», καθώς και στο Forum Νεολαίας. Την εισήγηση θα κάνουν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Νίκος Αγγελάκης, Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης.


Στο Forum Νεολαίας το Δήμο Ηρακλείου θα εκπροσωπήσει ο κ. Χρήστος Τσαγκάρης, Φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κώδικα Κατά του Καρκίνου στην Ελλάδα, με θέμα: «Ευρωπαϊκός Κώδικας Κατά του Καρκίνου: Πρόληψη και συνηγορία στην πόλη».

Την οργάνωση και το συντονισμό της εκπροσώπησης της πόλης στο Συνέδριο έχει αναλάβει η κ. Δημητρίου Μαριάννα - Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου.


Στόχος του Διήμερου Διαδικτυακού Συνεδρίου είναι να εμβαθύνει στην έννοια της ενεργού πολιτειότητας και της ενδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών και να αναδειχθούν αποτελεσματικοί τρόποι εφαρμογής σε τοπικό επίπεδο μέσω της παρουσίασης καλών πρακτικών και εφαρμογής εμπειριών.


Ο απολογισμός των εργασιών του Συνεδρίου και οι δράσεις που θα σχεδιαστούν θα παρουσιαστούν στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............