Παραδόθηκαν τα 600 tablet που προμηθεύθηκε ο Δήμος Χανίων, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Νοεμβρίου 2020

Παραδόθηκαν τα 600 tablet που προμηθεύθηκε ο Δήμος Χανίων, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Τις 600 συσκευές (tablet) που προμηθεύτηκε ο Δήμος Χανίων, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρέδωσε σήμερα Τρίτη, 24/11/2020, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μαζί με τους Αντιδημάρχους, Οικονομικών Τάσο Αλόγλου και Παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη, στους Προϊσταμένους της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ.κ. Πόπη Ψαρουδάκη και Μανώλη Τζανάκη, αντίστοιχα.


Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Παραδώσαμε σήμερα στην Α΄/θμια και Β΄/θμια Εκπαίδευση Χανίων τις 600 συσκευές που προμηθεύτηκε με πρωτοβουλία του ο Δήμος Χανίων. Συμβάλουμε στο να επιλυθεί ένα πρόβλημα το οποίο είναι εξαιρετικά έντονο και σε οικογένειες οι οποίες έχουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά και σε οικογένειες που έχουν περισσότερους από έναν μαθητές και δυσκολεύονται να καλύψουν την ανάγκη αυτή. Η διανομή θα γίνει από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με κριτήρια κοινωνικά και οικονομικά.Πέραν της σημαντικής προσφοράς που διέθεσε ο Δήμος Χανίων, ένα εξίσου σημαντικό μέρος της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκύπτει και από τη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων, η οποία θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συσκευών που θα διαθέσουμε στα σχολεία και εκτιμώ πως θα ξεπεράσουμε τις 1.000 συσκευές συνολικά. Το κεντρικό κράτος έχει σίγουρα ευθύνες και δεν πρέπει να λησμονεί, ότι σε μια δύσκολη συγκυρία, οφείλει να ιεραρχήσει τις ανάγκες που υπάρχουν και σίγουρα, αυτές της παιδείας και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, έρχονται σε πρώτο πλάνο.

Κλείνοντας, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην σχολική κοινότητα, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στους συντελεστές της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, που αποτυπώνονται στο πρόσωπο των διευθυντών, της κ. Ψαρουδάκη και του κ. Τζανάκη, και κυρίως να ευχαριστήσω τους μαθητές, οι οποίοι σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες καλούνται να λάβουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, οφείλουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπερπροσπάθεια που έγινε, στους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, της Οικονομικής Υπηρεσίας, των σχολικών επιτροπών και σε όλους τους συντελεστές, οι οποίοι με πολύ σκληρή δουλειά, πολύ πέραν του ωραρίου τους, έτρεξαν -κυριολεκτικά- για να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία».

Με την σειρά τους οι προϊστάμενοι Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων δήλωσαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, που καλύπτει ένα σημαντικό έλλειμμα στον εξοπλισμό για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο Δήμος Χανίων προέβη στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού (tablet), συνολικού ύψους 72.000 ευρώ, από ιδίους πόρους, αναγνωρίζοντας τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Δήμος θα παραδώσει στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τον εξοπλισμό που έχουν δωρίσει πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις, στην προσπάθεια να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές, με ίσες ευκαιρίες στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............