2,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες του νησιού - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Νοεμβρίου 2020

2,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες του νησιού

 Ξεκίνησε σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης η παράδοση του ψηφιακού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών σε σχολικές μονάδες όλης της Κρήτης.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» με 2,5 εκ. ευρώ και αφορά την προμήθεια σταθερών και φορητών υπολογιστών, εξοπλισμό για βιντεοπροβολές, ψηφιακούς εκτυπωτές, σετ ρομποτικής, καθώς και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σήμερα, από το 53ο και το 54ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ξεκίνησε η παράδοση του εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά), ενώ στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα ακολουθήσουν και  σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Εργαστηριακά Κέντρα), σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του επισημαίνει ότι: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα την εκπαιδευτική διαδικασία, αναβαθμίζοντας τον ψηφιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό σχολικών μονάδων σε όλη την Κρήτη. Μέσα από το συγκεκριμένο έργο, αλλά και με τις υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις μας για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων ή τη συντήρηση των υφιστάμενων, στηρίζουμε το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κρήτης».

Στην πρώτη μέρα παράδοσης του ψηφιακού και τεχνολογικού εξοπλισμού παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, η Διευθύντρια του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Ελένη Μεϊμάρη και ο Διευθυντής του 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Παναγιώτης Ζεγκίνογλου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων. Μετά την χορηγία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (τάμπλετ) σε όλα τα Λύκεια της Κρήτης για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, συνεχίζουμε με την παράδοση νέου σύγχρονου εξοπλισμού αξίας 2,5 εκ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα έργα στα σχολεία της Κρήτης, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια με απόφαση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Ενισχύουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, ενδυναμώνουμε τη μάθηση και εκσυγχρονίζουμε την ψηφιακή και τεχνολογική υποδομή των σχολείων μας. Γνωρίζοντας τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, ώστε, όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία με καλύτερους όρους και πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης  αναφέρθηκε στην έναρξη του προγραμματισμού και σχεδιασμού για την προμήθεια του ψηφιακού υλικού, από τον πρώην  Π/κό Δ/ντή Εκπ/σης,  Γιώργο Τερζάκη, τονίζοντας : «Σήμερα ξεκίνησε η παραλαβή ψηφιακού εξοπλισμού για σχολεία Π/θμιας Εκπ/σης και θα συνεχιστεί και για σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης, ύστερα από την εξασφάλιση του χρηματοδοτικού εργαλείου από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη. Τα σχολεία επιλέχτηκαν μέσω της εφαρμογής edulabs του Υπουργείου Παιδείας, και βασικό κριτήριο επιλογής αποτέλεσαν οι προτάσεις για εκπαιδευτικά σενάρια χρήσης του αιτούμενου εξοπλισμού και λογισμικού. Βασικός σκοπός του ψηφιακού εξοπλισμού είναι η βελτίωση των βασικών γνώσεων και των δεξιοτήτων, η δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη κινήτρων μάθησης και ανάληψης πρωτοβουλιών και η βελτίωση των βασικών ικανοτήτων στην επιστήμη, την τεχνολογία και την ψηφιακή ικανότητα από τους μαθητές της Π/θμιας  και της Δ/θμιας Εκπ/σης.»

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, δήλωσε: «Η εκπαίδευση, ως ένα «ζωντανό» και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας οφείλει να εξελίσσεται, να εκσυγχρονίζεται και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που προκύπτουν κάθε φορά. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης η οποία σε μια σημαντική, συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση προσφέρει ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο οποίος θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης και έρχεται να καλύψει ελλείψεις δεκαετιών στον τομέα των ψηφιακών υποδομών και του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η όποια εκπαιδευτική διαδικασία.»

Τέλος, η Διευθύντρια του 53ου και ο Διευθυντής του 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Ελένη Μεϊμάρη και Παναγιώτης Ζεγκίνογλου αντίστοιχα σε κοινή δήλωσή τους αναφέρθηκαν στην ενίσχυση της διδασκαλίας και της μάθησης που αναμένεται να επιτευχθεί μέσω του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παραλαμβάνουν τα σχολεία. Όπως είπαν, «Στην εποχή μας η αλματώδης ανάπτυξη και διάδοση των ΤΠΕ, ο τεράστιος όγκος και η πολλαπλότητα της διαθέσιμης σήμερα ψηφιακής πληροφορίας, σε συνδυασμό με την ταχύτατη παραγωγή νέας γνώσης, διαμορφώνουν ένα νέο  εκπαιδευτικό περιβάλλον που το σύγχρονο σχολείο θα πρέπει να το καλύψει. Στο πλαίσιο αυτό, ο παραπάνω εξοπλισμός θα βοηθήσει τα Σχολεία μας να παρέχουν όλα τα νέα δεδομένα που
απαιτούνται στη σύγχρονη εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............