Διαδικτυακή Σχολή Γονέων από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας: Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 1 Δεκεμβρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακή Σχολή Γονέων από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας: Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 1 Δεκεμβρίου

 O Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και οικογενειών, προγραμματίζει την υλοποίηση ενός διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος/σχολής γονέων – προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω Covid-19 - που περιλαμβάνει 8 διαδικτυακές συναντήσεις/σεμινάρια (webinars) και απευθύνεται σε γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (6 έως 12 ετών).Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικτυακής σχολής γονέων θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και επιστημονικά στελέχη κοινωνικών φορέων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν μια πληθώρα θεματικών και ζητημάτων της καθημερινότητας των γονέων με τα παιδιά τους. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη του γονέα στον απαιτητικό και δύσκολο ρόλο του καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση ποικίλων καταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και να θέσουν τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα τους στους εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν αποκομίσει χρήσιμες πληροφορίες για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και παράλληλα θα έχουν αναπτύξει δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 17:00 – 18:30, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Skype. Περισσότερες διευκρινίσεις για την εγκατάσταση και τη χρήση της πλατφόρμας θα δοθούν στους συμμετέχοντες μετά το πέρας των αιτήσεων.

Παρακάτω, παρατίθενται αναλυτικά οι ημερομηνίες, το θέμα και ο εισηγητής της κάθε συνάντησης:

· 07/12/20: ‘’Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη νηπίου και παιδιού. Ποιος ο ρόλος του οικογενειακού περιβάλλοντος στην ανάπτυξη του παιδιού σε αυτήν την ηλικιακή φάση και ποιος του σχολείου;’’ – Παπακώστα Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια της Ένωσης ‘’Μαζί για το Παιδί’’

· 14/12/20: ‘’Πώς χτίζω ανθεκτικά ψυχολογικά όρια: σε μένα, στο παιδί μου;’’- Πετράκη Ελίνα, Ψυχολόγος Υγείας, Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια NDI, Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων.

· 21/12/20: ‘’Αποτελεσματική επικοινωνία με το παιδί μου’’- Μαρκογιαννάκη Αννέτα, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια- Συγγραφέας.

· 28/12/20: ‘’Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση στη σχολική ηλικία’’- Φραγκιαδάκη Κυριακή, Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Ειδική Αγωγή Μ.ED, Γνωστική- Συμπεριφορική θεραπεία Παιδιών & Ενηλίκων- Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων, Βενιζέλειο Πανάνειο Νοσοκομείο.

· 04/01/21: ‘’Η συναισθηματική αγωγή και η διαχείριση συναισθημάτων των παιδιών ως θεμέλιο της ψυχικής ανθεκτικότητας’’- Παναγιωτάκη Μαρία, Ψυχολόγος- Κοινωνιολόγος, MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας.

· 11/01/21: ‘’Μαθησιακές δυσκολίες- Μύθοι και πραγματικότητα. Συμβουλευτική για τη γονεϊκή εμπλοκή στη διαχείριση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών’’- Μαράκη Ελένη, Δρ Επιστημών της Αγωγής- Κοινωνιολόγος, Προϊσταμένη ΚΕΣΥ.

· 20/01/21*: ‘’Παιδί και διαδίκτυο. Ο ρόλος του γονιού’’- Ψαρουδάκη Κατερίνα- Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ [*ημέρα Τετάρτη].

· 25/01/21: ‘’Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός. Αναγνώριση και Αντιμετώπιση’’- Παπαδάτου Φωτεινή, Ψυχολόγος στον Οργανισμό ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’.

Η συμμετοχή στη σχολή γονέων είναι δωρεάν και αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 1/12/2020.

Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/2HfpIjG

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Τηλ.: 28910 41193, Email: kentrokoinotitas.minoapediadas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............