Φθινοπωρινές Οικογενειακές Διαδρομές Στην Πόλη Του Ηρακλείου Παρέα Με Το Παιδικό Μουσείο Exploration! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Οκτωβρίου 2020

Φθινοπωρινές Οικογενειακές Διαδρομές Στην Πόλη Του Ηρακλείου Παρέα Με Το Παιδικό Μουσείο Exploration!

  Το Παιδικό Μουσείο Exploration υποδέχεται το φθινόπωρο με τις οικογενειακές του πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη του Ηρακλείου! Ελάτε να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας και να την ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι!

9544%2B%25281%2529

Μέσα από ποικίλες θεματικές, το Exploration δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε οικογένειες από όλο τον κόσμο να «περπατήσουν» την ιστορία της πόλης μας. Οι θεματικές μας διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, μνημεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο οι οικογένειες να γνωρίσουν τον τόπο μας μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. Γονείς και παιδιά εξερευνούν μαζί την ιστορία της πόλης μας, ανακαλύπτουν τη φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά, γνωρίζουν ανθρώπους του σήμερα και του χθες.

Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε με την παρέα σας να περπατήσουμε μαζί την πόλη του Ηρακλείου:

 

«Το κυνήγι των 12 Θεών»

Ο βασιλιάς των θεών, ο παντοδύναμος Δίας, ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου  (11.00πμ – 13.00 μμ) και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου (11.00πμ – 13.00 μμ) με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.

 

«Μια δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…»

Μία ξεχασμένη δερμάτινη τσάντα μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στο χώρο. Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Ποια ιστορία κουβαλά μαζί της; Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου (11.00πμ – 13.00 μμ) και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου (11.00πμ – 13.00 μμ) με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

 

«Σε βενετσιάνικα νερά» (online διαδρομή)

Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν και, μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του, ανακαλύπτουμε τη Βενετία της Ανατολής.  Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε με τον Τζιοβάνι;

Η θεματική διαδρομή πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τους συμμετέχοντες από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου με σημείο διαδρομής το Παλιό Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου.

 

«Ξύλινη Τάμπια – Αναμνήσεις μιας ζωής» (online διαδρομή)

Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου μόλις άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα… Ησυχία παντού. Κουκουλωμένη στο σάλι της η κυρά Αγγέλα περπατά γρήγορα στα στενά σοκάκια. Θυμάται ανθρώπους, περιγράφει αγαπημένα μέρη, μάς αφηγείται τη δική της ζωή. Είστε έτοιμοι να περπατήσετε μαζί της;

Η θεματική διαδρομή πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για τους συμμετέχοντες από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου με σημείο διαδρομής την Αγία Τριάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail info@exploration.gr και στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

* Οι θεματικές διαδρομές απευθύνονται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τα οκτώ (8 άτομα).

* Οι online διαδρομές πραγματοποιούνται μέσα από ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Το εκπαιδευτικό υλικό και οι δράσεις της διαδρομής παρέχονται διαδικτυακά και έγκειται στην ευχέρεια της ομάδας για την υλοποίησή τους.

* Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............