Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξάκης επανεξελέγη αντιπρόεδρος της CPMR - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Οκτωβρίου 2020

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξάκης επανεξελέγη αντιπρόεδρος της CPMR

 Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 48η Γενική Συνέλευση της CPMR (του ευρωπαϊκού δραστήριου οργανισμού των 160 παράκτιων, περιφερειακών και νησιωτικών Περιφερειών) η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Κρήτη αλλά λόγω της πανδημίας covid-19 έγινε με τηλεδιάσκεψη.


Η Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπεί όλες τις ελληνικές Περιφέρειες και θα συμμετέχει στο νέο Πολιτικό Γραφείο της CPMR. Ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων επανεκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της CPMR με αρμοδιότητα στα Θαλάσσια Θέματα, για την επόμενη διετία.

Το κύριο θέμα που συζήτησαν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Περιφερειών είναι για τον τρόπο που πρέπει η Ε.Ε. να προωθήσει την οικονομική ανάκαμψη στις Περιφέρειες της Ευρώπης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Elisa Ferreira Ευρωπαία Επίτροπος για τη Συνοχή, ο Younous Omarjee Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωκοινοβουλίου και οι Πρόεδροι – εκπρόσωποι των 6 Γεωγραφικών Επιτροπών της CPMR (Μεσογειακή, Βαλτική, Ατλαντικού Τόξου, Μαύρης Θάλασσας & Βαλκανίων, Νησιών Βόρειας Θάλασσας).

Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών τόνισαν ότι η κρίση της Πανδημίας δημιουργεί ασύμμετρες επιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, ως προς τους νέους και ως προς τα νησιά (όπου υπάρχει αυξημένο κόστος λόγω νησιωτικότητας εξαιτίας και της μεγάλης εξάρτησης από τις μεταφορές).

Επίσης, ζητήθηκε από την Κομισιόν της Ε.Ε να παρουσιάσει και να εφαρμόσει άμεσα μέτρα στήριξης του τουριστικού τομέα και της αλιείας. Αναφέρθηκε ακόμα ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες καθυστερεί η ενεργοποίηση των Εθνικών Ταμείων Ανάκαμψης από την πανδημία.

Το συμπέρασμα που κατέληξαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος (εκπρόσωποι Κομισιόν, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι Περιφερειών) στη Γενική Συνέλευση της CPMR είναι ότι είναι σημαντικός ο ρόλος των Περιφερειών στην προσπάθεια Ανάκαμψης από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............