Ετήσιος απολογισμός έργων και δράσεων του Δ.Σ. του Δ.Ο.Κ.Α.Σ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

24 Σεπτεμβρίου 2020

Ετήσιος απολογισμός έργων και δράσεων του Δ.Σ. του Δ.Ο.Κ.Α.Σ

 Συνδημότες και Συνδημότισσες ,

 

στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 συμπληρώθηκε ένα ημερολογιακό έτος από την ανάληψη των καθηκόντων μας στην Διοίκηση του Δ.Ο.Κ.Α.Σ .

Εκ της συστάσεως του ο Οργανισμός επιτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο, ενώ τα επιμέρους αντικείμενα με τα οποία ασχολείται τον καθιστούν ένα πολυσύνθετο εργαλείο για την πολιτιστική ανάπτυξη και εξωστρέφεια του Δήμου μας.

 


1.      Διοικητική κατανομή αρμοδιοτήτων

 

ü  Προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε το παραγόμενο έργο ως Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε εξ αρχής να κατανέμουμε ρόλους και αρμοδιότητες ανά τομέα ευθύνης ώστε να επιμερίσουμε ισομερώς τις εργασίες και να εξοικονομηθούν πόροι.

 

ü  Η νέα φιλοσοφία διοίκησης του ΔΟΚΑΣ δεν είναι πλέον προεδροκεντρική αλλά συμμετοχική και πολυπρόσωπη.

 

 

2.      Απογράφη - Ενημέρωση

 

ü  Μια εκ των προτεραιοτήτων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου υπήρξε η καταγραφή της οικονομικής και υλικοτεχνικής κατάστασης των δομών και της περιουσίας του ΔΟΚΑΣ.

Ακριβώς επειδή δεν υπήρξε κάποιο πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής έγινε εκτενής και λεπτομερής απογράφη, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17 Φεβρουαρίου 2020.

 

ü  Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν θεματικές συναντήσεις για συζήτηση, καταγραφή και ενημέρωση τόσο με το προσωπικό του Δ.Ο.Κ.Α.Σ όσο και με τα Αθλητικά και Πολιτιστικά Σωματεία του Δήμου μας ως κύριους ωφελούμενους των δομών του Οργανισμού.

 

 

3.      Βοήθεια στο Σπίτι

 

ü  Κατά το πρώτο τρίμηνο της θητείας μας διαχειριστήκαμε παραγωγικά την εν λόγω δομή και το πολυδύναμο προσωπικό της, ενώ συγχρόνως ολοκληρώσαμε επιτυχώς και εγκαίρως την ομαλή διοικητική μετάβαση της στην κεντρική διοίκηση του Δήμου Σητείας βάσει των αντίστοιχων εγκυκλίων, παρότι είχε υπάρξει σοβαρή εκτελεστική πολύμηνη κωλυσιεργία που δημιούργησε αντίστοιχα προβλήματα στον τακτικό προϋπολογισμό του Οργανισμού.

 

 

4.      Παιδικοί Σταθμοί

 

ü  Κατά το πρώτο έτος της θητείας μας, καταγράψαμε λεπτομερώς όλες τις ανάγκες των τριών υφιστάμενων δομών, τόσο κτηριακά όσο και διοικητικά-οργανωτικά.

 

ü  Αποκαταστήσαμε πολυετείς και πολυδάπανες κτηριακές βλάβες, τακτοποιήσαμε λογιστικά τις προμήθειες και τα πάγια ανά μονάδα, ενώ παράλληλα καταγράψαμε τις υλικοτεχνικές επεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις στο τρέχον έτος.

 

ü  Νομιμοποιήθηκε ο Παιδικός Σταθμός του Παλαικάστρου και τις επόμενες ημέρες θα λάβει την νόμιμη άδεια λειτουργίας, αφού πρώτα καταβλήθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό μας το επιδικασθέν χρηματικό ποσό της μη καταβολής μισθωμάτων (των ετών 2017, 2018) για μη νομιμοποιημένη δομή.

 

ü  Σχεδιάζεται και έχει τεθεί προς μελέτη κοστολόγησης και βιωσιμότητας, η λειτουργία επιπλέον τριών νέων παιδικών σταθμών και η επέκταση του ήδη υπάρχοντος βρεφικού σταθμού.

 

ü  Πραγματοποιήθηκαν επίσημες συναντήσεις με το προσωπικό και τους αντίστοιχους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ενώ από την νέα σχολική χρονιά θα συμπληρώνεται φυλλάδιο αξιολόγησης και αυτοβελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

ü  Έχει ήδη μπει σε εφαρμογή η τροποποίηση του οργανογράμματος των Παιδικών Σταθμών και ο καθορισμός προϊσταμένων-υπευθύνων ανά μονάδα.

 

ü  Επικαιροποιήθηκε και τροποποιήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των δομών και συγχρόνως στα πλαίσια της διαφάνειας και της ψηφιακής σύγκλισης καταρτίζεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής των παιδιών και της αυτόματης ψηφιοποιημένης μοριοδότησης τους ανά κατηγορία.

 

ü  Εφαρμόστηκαν επιτυχώς και με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για την μη διασπορά του Κορωνοϊού.

 

ü  Επικαιροποιήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των υφιστάμενων δομών και εναρμονίστηκαν με τις σύγχρονες ισχύουσες διατάξεις ώστε να νομιμοποιηθούν και στα θέματα ασφάλειας όπου υπήρχαν σοβαρά ζητήματα και εκκρεμότητες.

 

ü  Στα πλαίσια προγραμμάτων πρακτικής άσκησης συνεργαζόμαστε με φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πρόγραμμα Άτλας) και του Δ.Ι.Ε.Κ. Σητείας.

 

ü  Συμμετέχουμε μέσω του Δήμου Σητείας στο Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από όπου θα απασχοληθούν συγκεκριμένες επαγγελματικές ειδικότητες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για το τρέχον έτος.

 

ü  Έχει ήδη ξεκινήσει λογιστικά και οργανωτικά η προετοιμασία για την λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στον Γούδουρα (πρόγραμμα Leader) καθώς και η μελέτη για την εφαρμογή της κρατικής επιχορήγησης για την κτηριακές επεμβάσεις στον Παιδικό Σταθμό της Λιλιπούπολης.

ü  Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των βρεφονηπιοκόμων ορισμένου χρόνου και καταρτίστηκε νέο οργανόγραμμα έως το πέρας της νέας σχολικής χρονιάς.

 

ü  Καθ’ όλη την διάρκεια της Καραντίνας το προσωπικό απασχολήθηκε παραγωγικά στην διάθεση άλλων δομών του Δήμου Σητείας.

 

 

5.      ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ

 

ü  Αποδεχθήκαμε προσφάτως την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο ΚΕΓΕ από τον Δήμο Σητείας (με αδειοδότηση ως εκπαιδευτική μονάδα αντί μονάδα πρόνοιας) και έχουμε ήδη καταθέσει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την λήψη της αντίστοιχης Άδειας Λειτουργίας της νέας αυτής δομής του Οργανισμού.

 

ü  Έχουμε ήδη προχωρήσει στην απαραίτητη διαδικασία ώστε να χρηματοδοτηθεί λειτουργικά το ΚΔΑΠ και να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις εργασίας των ειδικοτήτων που απαιτούνται.

 

ü  Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος των προεγγραφών των επιδοτούμενων προγραμμάτων συμμετοχής των ωφελούμενων οικογενειών.

 

 

6.      Γεωπάρκο Σητείας

 

ü  Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Γεωπάρκου Σητείας για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

 

ü  Οργανώθηκε και υλοποιήθηκε επιτυχώς το «3ο Sitia Geopark Trail» - αγώνες ορεινού τρεξίματος ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας, την Κυριακή 13 Οκτωμβρίου 2019.

 

ü  Υλοποιήθηκε το διήμερο σεμινάριο για την Αειφόρο Εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Σητείας το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Γνωρίζω το Γεωπάρκο Σητείας, τα σπήλαια και τις εκπαιδευτικές διαδρομές του», σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Λασιθίου Ιεράπετρας.

 

ü  Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Γεωπάρκου και της διασύνδεσης της τοπικής κοινωνίας με την πολιτιστική της αναφορά, θεσμοθετήθηκε και πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και μαζική προσέλευση από όλη την Κρήτη ο «1ος Ερωτοκρίτειος Δρόμος  – Sitia Geopark Road Race», την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

 

ü  Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες παρουσιάσεις και η συμμετοχή στο Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων.

 

ü  Υλοποιήθηκε ο καθαρισμός και η σήμανση μονοπατιών  και Γεωδιαδρομών.

 

ü  Διαχείριση του προγράμματος ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ  - GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS INTERREK ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ

 

ü  Παρά την πανδημία που ανάγκασε και το παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα συμμετείχαμε στα συνέδρια, του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου διαδικτυακά.

 

ü  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια (WorkShops) 17-18-19 Ιανουαρίου 2020 για τον Γεωτουρισμό καθώς και επισκέψεις - εκπαιδευτικές δράσεις μέχρι την επιβολή των περιοριστικών μέτρων

 

ü  Συμμετείχαμε στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, Ψηφιακά από 24 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2020.

 

 

ü  Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την προετοιμασία του 1ου Θερινού Σχολείου του Γεωπάρκου Σητείας σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Βάμου, Ιεράπετρας-Νεάπολης και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων Ηρακλείου. Διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε ένα σύντομο προ-Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους Γεώτοπους και την Αειφορία με τίτλο: «Γεωδιαδρομές στα χνάρια του Δεινοθήριου της Σητείας», από την Παρασκευή 3 Ιουλίου έως την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στο Καρύδι Σητείας και στην ευρύτερη περιοχή.

 

ü  Συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων 2020, μέσω παράλληλων εκδηλώσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κορνάρεια 2020», με επιτυχημένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες «Γνωρίζοντας το Γεωπάρκο της Σητείας μέσα  από τις εκπαιδευτικές του δράσεις», μουσικές βραδιές όπως η Συναυλία με το συγκρότημα  ΤΣΙΤΑ ΚΟΡΔΑ στον Γεώτοπο της πηγής της Ζάκρου, αλλά και φυσιολατρικές δραστηριότητες όπως ο «Γεω - πολιτιστικός περίπατος της Σητείας  Καραβόπετρα – Αγιά Φωτιά». Ενώ ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλευση είχε η ειδική θεματική εκδήλωση-ΦΩΤΟΡΑΜΑ του Δημήτρη Τηνιακού, την Τρίτη 4 Αυγούστου με τίτλο:  «Ο φωτογραφικός φακός  στα μονοπάτια του Γεωπάρκου της Σητείας - ΑΕΝΑΟΣ  ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ»

 

ü  Σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, τον Όμιλο Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, τον Ναυτικό Όμιλο Σητείας και άλλους φορείς, υποστηρίξαμε μία ιδιαίτερη αθλητική συνάντηση – Φεστιβάλ Ιστιοσανίδας (Windsurfing Wave Event-Festival), στο ιδανικό επιλεχθέν σημείο (Wave spot) της Φανερωμένης στην Σητεία, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020.

 

ü  Διοργανωτικά υποβάλαμε πρόταση συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus +, ενώ ήδη εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί η μετακίνηση, διαμονή και απασχόληση Εκπαιδευτικού Προσωπικού από την Γερμανία στην Σητεία μέσα στα πλαίσια ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης της Unesco.

 

ü  Σε συνεργασία με το Δ.Ι.Ε.Κ Σητείας αποφασίστηκε ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ να έχει υπό την εποπτεία του την πρακτική άσκηση των φοιτητών του ΔΙΕΚ, με την ειδικότητα των Συνοδών Βουνού.

 

ü  Διευρύνθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης του Γεωπάρκου της Σητείας και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

 

ü  Πραγματοποιήθηκαν τρεις θεματικές συνεδριάσεις του Ο.Α.Σ, του Δ.Ο.Κ.Α.Σ και της Μ.Α.Δ.Ε.Σ υπό τον Δήμαρχο Σητείας ώστε να καθοριστούν οι Προγραμματικοί τρόποι αξιοποίησης των χρηματοοικονομικών εργαλείων ανάπτυξης του Γεωπάρκου της Σητείας.

 

ü  Τέλος διευθετήθηκαν οριστικά λογιστικές και φορολογικές εκκρεμότητες που αφορούσαν την συμμετοχή επιχειρήσεων στο σύμφωνο ποιότητας του Γεωπάρκου.

 

 

 

7.      Δημοτική Βιβλιοθήκη

 

 

ü  Μεταφέρθηκε και επανατοποθετήθηκε όλος ο εξοπλισμός και τα βιβλία στον χώρο που στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας βρισκόταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του Πολύκεντρου.

 

ü  Κατά την διάρκεια της Καραντίνας το προσωπικό του Οργανισμού κατέγραψε ψηφιακά 26.000 βιβλία από το χειρόγραφο αρχείο που διατηρούσουν έως τώρα οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης.

 

ü  Πραγματοποιήθηκε απογράφη και αντιστοίχηση του ηλεκτρονικού αρχείου με τα υπάρχοντα βιβλία ώστε να ξεκινήσει η επόμενη φάση της καταλογράφησης.

 

ü  Δεσμεύτηκαν οι κωδικοί αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών μέσων ώστε να συνδεθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Σητείας με Διεθνή Δίκτυα Βιβλιοθηκών.

 

ü  Συντάσσεται Κανονισμός Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ώστε να μπορεί ως φορέας να μετέχει σε επιχορηγήσεις και ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, λέσχες ανάγνωσης κ.α.

 

ü  Έχουν προγραμματιστεί χρηματοδοτικά εργαλεία για την εξασφάλιση εξοπλισμού, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη χρηματοδότησης μετεγκατάστασης της σε αυτόνομο δημοτικό κτίριο.

 

ü  Σε συνεργασία με εξειδικευμένο Βιβλιοθηκονόμο έχει ξεκινήσει η έρευνα για την αγορά ειδικού λογισμικού σύνταξης, κατηγοριοποίησης, καταλογράφησης και ψηφιακού δανεισμού των βιβλίων.

 

ü  Τέλος έχουν ήδη προστεθεί στην υπάρχουσα συλλογή περίπου 1500 νέα βιβλία, τα οποία έχουν καταγράφει και αντιστοιχηθεί ανά θεματική ενότητα.

 

 

 

8.      Αθλητικός Οργανισμός

 

ü  Αποτυπώθηκε και καταγράφηκε η υφιστάμενη κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σητείας. Συστάθηκε επιτροπή έργου για την νομιμοποίηση και αδειοδότηση τους, και την εγγραφή τους στον «Πέλοπα», την νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Κ.Ε.Δ.Ε και της Γ.Γ.Α για την καταγραφή των αθλητικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.

 

ü  Συντάχθηκε μελέτη βάσει της οποίας επικαιροποιούνται οι όροι χρήσης των αθλητικών χώρων του Δήμου Σητείας, ενώ παράλληλα τροποποιείται και επικαιροποιείται ο Αθλητικός Κανονισμός.

 

ü  Εξασφαλίστηκαν νέες χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Κρήτης για την συντήρηση, βελτίωση, και ασφαλή αξιοποίηση του συνόλου των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Σητείας.

 

ü  Ολοκληρώνεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων των μη αποτυπωμένων υποδομών και καταγράφονται στο περιουσίολογιο του Οργανισμού και στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

 

ü  Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρόσληψη νέου προσωπικού μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών χώρων.

 

ü  Συμμετείχαμε στα επιδοτούμενα προγράμματα «Άθλησης για Όλους» έως ότου ανασταλούν λόγω Καραντίνας, ενώ ήδη έχουμε εξασφαλίσει την συμμετοχή μας και στην νέα περίοδο 2020-2021.

 

ü  Εγγραφήκαμε επιτυχώς στις ειδικές καταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ώστε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτικούς πόρους μέσω των Π.Α.γ.Ο και Ε.Α.γ.Ο.

 

ü  Δρομολογείται η διαδικασία ένταξης στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ για εκδηλώσεις που αφορούν τον Κλασικό Αθλητισμό.

 

ü  Ολοκληρώνεται η μελέτη προγραμματικής χρηματοδότησης για την ανάπτυξη του επιτραπέζιου (Σκάκι , Ping Pong κ.α.) και εναλλακτικού (αναρρίχηση, ιστιοσανίδα κ.α.) αθλητισμού.

 

 

 

9.      Δημοτική Φιλαρμονική

 

ü  Προωθούμε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δ.Ο.Κ.Α.Σ., όπου σύμφωνα με την οποία θα  καλυφθούν 2 θέσεις εργασίας ( βοηθών Αρχιμουσικού ) και 30 μουσικών Φιλαρμονικής με ωρομίσθιες συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Α, Αρ. Φύλλου 107- 31/7/17 άρθρο 103 του Ν.4483, που θα καλύπτονται μισθολογικά από την τακτική επιχορήγηση του οργανισμού αντί από επιχορηγήσεις προς τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής.

 

ü  Η Δημοτική Φιλαρμονική βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της, όπως όλες οι Φιλαρμονικές λόγω των μέτρων για την μη διάδοση του Κορωνοϊού.

 

 

 

10.  Δημοτικό Ωδείο

 

ü  Ολοκληρώνεται η διαδικασία της μετεγκατάστασης της νόμιμης έδρας του Ωδείου από το κτίριο «Έλενα» στο Πολύκεντρο για την ασφαλή και νόμιμη άδεια λειτουργίας του.

 

ü  Εξασφαλίστηκε μέσω ΑΣΕΠ η διαδικασία πρόσληψης μουσικού προσωπικού (καλλιτεχνικού διευθυντή κ.α.) και συστάθηκε η τριμελής κριτική επιτροπή. Προκηρύσσονται άμεσα οι θέσεις μουσικών ειδικοτήτων ώστε να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες προσλήψεις.

 

ü  Έχει καταρτιστεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου καθώς το αντίτιμο των εγγραφών, των διδάκτρων και των εξέταστρων.

 

ü  Το Δημοτικό Ωδείο βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή των μαθημάτων του αφενός λόγω των έκτακτων μέτρων για την μη διάδοση του Κορωνοϊού, αλλά και της ακαταλληλότητας του χώρου του Πολύκεντρου.

 

 

 

11.  ΚΑΠΗ

 

ü  Πραγματοποιήθηκαν δυο επιτόπιες συναντήσεις με τους ωφελουμένους της δομής ώστε να αποτυπωθούν και να καταγραφούν οι ανάγκες και οι ελλείψεις της υφιστάμενης κατάστασης.

 

ü  Υλοποιήθηκαν απρόσκοπτα οι καθιερωμένες ετήσιες δράσεις των ηλικιωμένων έως ότου να ανασταλεί η λειτουργία της δομής λόγω των έκτακτων μέτρων για την μη διάδοση του Κορωνοϊού.

Το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

 

 

 

12.  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Κοινωνικές Δράσεις

 

 

ü  Υλοποιήθηκαν με επιτυχία οι Χριστουγεννιάτικες, Πρωτοχρονιάτικες και Καρναβαλικές Εκδηλώσεις (με περιορισμούς λόγω Covid-19), στα πλαίσια ενός ενιαίου σχεδιασμού που πρόεκυψε κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης.

 

ü  Δημιουργήθηκε επιτροπή έργου, για την τελετή λήξης του «Έτος Ερωτόκριτου» και οργανώθηκε το σύνολο των Θεματικών Εκδηλώσεων που θα λάμβαναν χώρα στον Δήμο Σητείας κατά τον μήνα Απρίλιο. Οι εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί λόγω των έκτακτων περιοριστικών υγειονομικών μέτρων.

 

ü  Οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σητείας «Κορνάρεια 2020», με βάσει τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

ü  Κατά την διάρκεια του έτους και έως ότου εφαρμοστούν οι περιορισμοί για την μη διάδοση του Κορωνοϊού, ο Οργανισμός συμμετείχε ως συνδιοργανωτής σε πλήθος εκδηλώσεων και παρουσιάσεις.

 

ü  Καταγράφηκαν οι ελλείψεις του υλικοτεχνικού και κτιριακού εξοπλισμού, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις ελαττωματικού υλικού.

 

ü  Δημιουργήθηκε νέα ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη βάση δεδομένων με τα στοιχεία των Πολιτιστικών Συλλογών και των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου Σητείας ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και κοινής υποβολής φακέλου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

 

ü  Σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου μας οργανώθηκε η πραγματοποίηση ειδικών θεματικών εκδηλώσεων για την νεολαία και την σχολική κοινότητα. Οι υλοποίηση τους αναβλήθηκε στα πλαίσια των απαγορεύσεων για την διασπορά του Covid – 19.

 

ü  Αποτυπωθήκαν μη ενεργές δομές όπως το Ψηφιακό Μουσείο, Κέντρο Νεότητας, Δημοτικό Κολυμβητήριο Σητείας κ.α, και συντάχθηκε συνολική κοστολογημένη μελέτη για την χρηματοδότηση και επαναλειτουργία-ενεργοποίηση τους.

 

ü  Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία συνεργασίες με κοινωφελείς οργανισμούς όπως: Χαμόγελο του Παιδιού, Ερυθρός Σταυρός, ΕΔΕΑΚ, κ.α, ενώ ήδη προετοιμάζεται για το τρέχον έτος σύμπραξη με τοπικές εθελοντικές περιβαλλοντικές και οικολογικές ομάδες για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα καθώς και την διάσωση τραυματισμένων μεταναστευτικών πτηνών.

 

ü  Συμμετέχουμε στην καμπάνια εξωστρέφειας και προώθησης της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας τουριστικής προβολής και αναφοράς με τίτλο : www.Sitiamemories.com

 

ü  Συμμετέχουμε δυναμικά στην υποστήριξη των δομών της πρόνοιας όπως, η διανομή ΤΕΒΑ, το κοινωνικό παντοπωλείο, τα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων κ.α, καθώς και στην ομάδα διαχείρισης της κρίσης του Κορωνοϊού υπό την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας.

 

 

 

13.  Περιουσιακά Στοιχεία

 

ü  Έγινε απογράφη και καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της μεταγραφής τους στην μερίδα του ΔΟΚΑΣ, στο υποθηκοφυλάκειο Σητείας.

 

ü  Υλοποιήθηκε επιτυχώς η διαδικασία της συμβολαιογραφικής πράξης για την κατάτμηση του οικοπέδου στον οικισμό της Συκιάς (θεατράκι και Γήπεδο 5x5) για την ανέγερση του Αστεροσχολείου.

 

ü  Κατατέθηκαν μελετημένες προτάσεις για την ορθή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού καθώς και των εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί για χρήση.

 

ü  Εκτελείται με επιτυχία η διαδικασία της εφαρμογής εγκεκριμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ανανέωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

 

ü  Συστάθηκε επιτροπή καταστροφής υλικού ώστε να απομακρυνθεί αδρανής και αχρηστευμένος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

 

 

 

14.  Εσωτερικός Κανονισμός - Προσωπικό

 

 

ü  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καταγραφή των αναγκών και προτεραιοτήτων του νέου οργανογράμματος που απαιτείται για να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα ο ΔΟΚΑΣ. Κατατέθηκε προς μελέτη για υλοποίηση σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο συμβούλων.

 

ü  Κατατεθήκαν και εγκρίθηκαν προτάσεις για πρόσληψη νέου προσωπικού μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ ώστε να καλυφθούν λειτουργικά κενά και να εξοικονομηθούν πόροι από την αντίστοιχη μείωση συμβάσεων.

 

 

 

15.  Συνεργασίες – Συμπράξεις

 

 

ü  Κατά την διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του νέου Δ.Σ. του ΔΟΚΑΣ επετεύχθησαν με επιτυχία συνεργασίες και συμπράξεις με πλήθος κρατικών και αυτοδιοίκητων φορέων όπως : Περιφέρεια Κρήτης, Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Δήμος Σητείας, Ο.Α.Σ., Μ.Α.Δ.Ε.Σ, Δ.Ε.Υ.Α.Σ, Λιμενικό Ταμείο, Τοπική Κοινότητα Σητείας κ.α., τους οποίους και Ευχαριστούμε θερμά.

 

 

 

 

Φίλες και Φίλοι,

 

με την ολοκλήρωση του πρώτου έτους της θητείας μας, εν μέσω πρωτόγνωρης παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση και ομαδικό πνεύμα την θέση που μας εμπιστεύτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, αντιμετωπίζοντας με διαφάνεια και ειλικρίνεια τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν.

 

Ωστόσο θα ήταν αδύνατη η παραγωγή οποιουδήποτε έργου, δίχως την πολύτιμη συμπαράσταση και αποφασιστική στήριξη του Δημάρχου Σητείας, των αντιδημάρχων και του προσωπικού του Δήμου μας.

 

Επιλέξαμε να είμαστε φειδωλοί στα Δελτία Τύπου και στις ανακοινώσεις πιστεύοντας ότι το έργο που υλοποιείται θα αποτελέσει το πραγματικό μέτρο αναφοράς των πράξεων μας.

 

Αφήνουμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον, την ισχυρή θέληση μας για συνεργασία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου λειτουργώντας ως ομάδα αντί ως μονάδα.

 

Αναγνωρίζοντας ότι μπορούμε και περισσότερα και δεχόμενοι την καλοπροαίρετη κριτική για τυχόν παραλείψεις και λάθη μας, κοιτάμε πιο αισιόδοξα το μέλλον.

 

 

« κι αν φτάσαμε ως εδώ … μάλλον δεν είναι λίγο … »

 

 

Εκ του Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............