Το ΕΑΠ συνδιοργανώνει με την EADTU το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Αθήνα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Οκτωβρίου 2022

Το ΕΑΠ συνδιοργανώνει με την EADTU το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Αθήνα

 Στην Αθήνα, το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πανεπιστημίων

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

«Ψηφιακή Eπαναφορά: Μετασχηματίζοντας τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για έναν κόσμο που αλλάζει»



Στην Αθήνα, στις 19-21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (EADTU) το οποίο φέτος συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Είναι μια σημαντική αναγνώριση για τη διεθνή συνεισφορά του ΕΑΠ στον τομέα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς το ίδιο κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου: «Ψηφιακή επαναφορά: Μετασχηματίζοντας τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για έναν κόσμο που αλλάζει». Το Συνέδριο επικεντρώνεται επίσης σε θέματα που αφορούν τις νέες τάσεις και γενικότερα τους παράγοντες που επηρεάζουν την παγκόσμια και ευρωπαϊκή Ανώτατη Εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, το θέμα των μικροδιαπιστευτηρίων (microcredentials) των εκπαιδευομένων και την εξ αποστάσεως και δια βίου μάθηση.

Στο Συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα συμμετέχουν, με φυσική παρουσία περισσότεροι από 250 σύνεδροι, ειδικοί της διαδικτυακής, μικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από περισσότερες από 25 χώρες και οι οποίοι θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους σε νέες μεθοδολογίες ψηφιακής εκπαίδευσης, νέες τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά και νέες κουλτούρες και θα εξερευνήσουν ευκαιρίες για προσφορά εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, χωρίς αποκλεισμούς, σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο.

Στην εναρκτήρια συνεδρία θα μιλήσουν η γενική διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Θέμις Χριστοφίδου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος της EADTU και πρύτανης του Ισπανικού Πανεπιστημίου Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης της Μαδρίτης, καθηγητής Ricardo Mairal, σχετικά με τις πολιτικές για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ευρώπη. Εισαγωγικά, θα καλωσορίσουν τους συνέδρους, ο προεδρεύων του ΕΑΠ, αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Στάθης Ευσταθόπουλος, ο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας και ο πρόεδρος της EADTU.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα θέματα συζήτησης στην ολομέλεια και στις ομάδες εργασίας στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου: https://conference.eadtu.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............