Ψηφιακά Παιχνίδια Επαυξημένης Πραγματικότητας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Οκτωβρίου 2022

Ψηφιακά Παιχνίδια Επαυξημένης Πραγματικότητας

 Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, σχεδίασαν Χωρο-ευαίσθητα Ψηφιακά Παιχνίδια Επαυξημένης Πραγματικότητας, με την χρήση κινητών συσκευών για 61 σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, με στόχο την ανάδειξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς της Κρήτης.Τα χωρο-ευαίσθητα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα για εξωτερικούς χώρους και αξιοποιούν τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα δυναμικής αλληλεπίδρασης με το φυσικό περιβάλλον. Το παιχνίδι εξελίσσεται λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του χρήστη στον χώρο, χρησιμοποιώντας κυρίως δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης τύπου GPS.

Σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής - Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ (e-Learning)».

Φορέας Υλοποίησης: Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε | «Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α].

Τα ψηφιακά παιγνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, ανοιχτά και δωρεάν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς και επισκέπτες του νησιού. Ιστότοπος: www.edivea.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............