Περισσότερα από 850 παιδιά λυκείου στο διπλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Οκτωβρίου 2022

Περισσότερα από 850 παιδιά λυκείου στο διπλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

 Μια ξεχωριστή εμπειρία μπόρεσαν να ζήσουν περισσότεροι από 850 μαθητές και μαθήτριες 12 λυκείων του Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με αφορμή την Όπερα Οθέλλος του Τζουζέπε Βέρντι και την παραγωγή σύγχρονου χορού Burning Water του Αντώνη Φωνιαδάκη.


Ειδικότερα, σε συνεργασία με το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Γνώρισε την όπερα» το πρωί της Πέμπτης 20/10, όπου ο Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρων Μιχαηλίδης και η Συμφωνική Ορχήστρα της Κροατικής Εθνικής Όπερας της Ριέκα παρουσίασαν ζωντανά παραδείγματα της μουσικής του Τζουζέπε Βέρντι, με επεξηγήσεις της μουσικής και των νοημάτων της, στην Όπερα Οθέλλος. Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν παράλληλα την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικά με το αντικείμενο της όπερας και να συνομιλήσουν με τον Μαέστρο γύρω από τη μουσική.

Το πρωί της Παρασκευής 21/10, ο Μύρων Μιχαηλίδης, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Κροατικού Μπαλέτου της Ριέκα Μάσα Κολάρ και τα μέλη του μπαλέτου, παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ». Οι μαθήτριες και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον κόσμο της μουσικής του Ραβέλ και του Μπολερό, ενός από τα πιο διάσημα έργα της μουσικής, το οποίο έχει χοροχραφηθεί πολλές φορές. 

Ταυτόχρονα, παρουσίασαν βασικές αρχές της τεχνικής του σύγχρονου χορού και παραδείγματα από τη χορογραφία, ενώ ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή των μαθητών και ερωτήσεις γύρω από το σπουδαίο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............