Stand up for nature / The series, Ή αλλιώς 1 πρωτότυπο εργαστήριο: 2 σε 1! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Σεπτεμβρίου 2022

Stand up for nature / The series, Ή αλλιώς 1 πρωτότυπο εργαστήριο: 2 σε 1!

  Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλωσορίζει δύο απογευματινά εργαστήρια ξεκινώντας από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, και κάθε Τετάρτη, έως το τέλος του έτους!  H Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου συνεχίζει το πολύ πετυχημένο εργαστήρι της «Η μπάντα του Μουσείου» και η Τατιανή Ζακολίκου, για πρώτη φορά, ξεκινά το εργαστήρι «Ο Θίασος του Μουσείου»!



 Και τα δύο εργαστήρια υλοποιούνται την ίδια ώρα μέσα στο μουσείο σε διαφορετικούς χώρους. Όμως, και αυτό είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά, αυτά τα δύο εργαστήρια θα συμπράττουν μεταξύ τους με στόχο δύο θεατρικές-μουσικές παραστάσεις, μια χειμωνιάτικη και μια ανοιξιάτικη, από κοινού! Μπορείτε να διαλέξετε το εργαστήρι που σας ταιριάζει περισσότερο, αλλά επωφελείστε με τη συμμετοχή σας και στο άλλο εργαστήρι, χωρίς επιπλέον χρέωση!

Ειδικότερα:

Εργαστήρι: «Η μπάντα του μουσείου»

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Βιολόγος Εκπαιδευτικός,

Μουσικός, Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υπεύθυνη Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Μουσικοκινητικής.

«Η μπάντα του μουσείου» ξαναπαίρνει μπρος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Τα παιδιά χρησιμοποιώντας μουσικά κρουστά όργανα, όπως ταμπουρίνα, ντέφια, κλάβες, μουσικούς χρωματιστούς σωλήνες και με τη βοήθεια της μουσικοπαιδαγωγού εμπνέονται από προϊστορικά και σύγχρονα ζώα του Μουσείου και ανακαλύπτουν μέσα από τον αρμονικό κόσμο της φύσης τον κόσμο της μουσικής! Οι βασικές έννοιες της μουσικής θα ενσωματωθούν από το μουσικό παιχνίδι στα οικοσυστήματα του Μουσείου με διασκεδαστικό τρόπο. Στόχος είναι τα παιδιά να βιώσουν την χαρά της συναυλίας, έχοντας εμπεδώσει βασικά στοιχεία θεωρίας και ρυθμολογίας της μουσικής, μέσα από την εβδομαδιαία επαφή με τον ήχο τον κρουστό και το τραγούδι.

Δηλώσεις συμμετοχής : 6992337927

 ************************************************************************************************************************

Εργαστήρι: «Ο θίασος του μουσείου»

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Τατιανή Ζακολίκου, Θεατρολόγος- Εκπαιδευτικός- Μουσικός. Εμψυχώτρια και Υπεύθυνη Σχεδιασμού  Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού δράματος.

«Ο θίασος του μουσείου» έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας παιδιών, ενός πυρήνα καλλιτεχνικού, ευαισθητοποιημένου, με εξασκημένες τις «κεραίες» και τα εκφραστικά μέσα, που θα φωτίζει τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και θα τα επικοινωνεί μέσω των θεατρικών δράσεων. Ένα εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος στο οποίο τα παιδιά επεξεργάζονται το εκάστοτε θέμα και δραματοποιούν μια ιστορία που εμπεριέχει τους πραγματικούς προβληματισμούς και τα διλήμματα των ηρώων, τα ενθαρρύνει να σκεφτούν κριτικά, να αποκτήσουν μια στάση για τον κόσμο, να διερευνήσουν ποικίλες προτάσεις και οπτικές γωνίες, να δοκιμάσουν διάφορες λύσεις και να εξετάσουν τις συνέπειες των αποφάσεών τους. Στο εργαστήρι χρησιμοποιούνται αυτοσχεδιασμοί, τεχνικές θεάτρου φόρουμ, σωματική έκφραση και με όχημα το παιχνίδι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τα παιδιά θα γράφουν πρωτότυπα θεατρικά κείμενα που θα προκύπτουν από τις δράσεις τους και θα παίζουν τη δική τους θεατρική παράσταση.

Δηλώσεις συμμετοχής : 6988220693

 


Χρήσιμες Πληροφορίες και για τα δύο εργαστήρια!
Απευθύνεται σε μαθητές Α΄ έως Δ΄ Δημοτικού
Τιμή Συμμετοχής : 50 € ανά μήνα
Ημέρες υλοποίησης : Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη
Ώρα : 17:30 – 19:00        


Stand up for nature / The series, Ή αλλιώς 1 πρωτότυπο εργαστήριο: 2 σε 1!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............