Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Caravan Salon, Tour Natur 2022» στο Ντίσελντορφ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Σεπτεμβρίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Caravan Salon, Tour Natur 2022» στο Ντίσελντορφ

 H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Caravan Salon, Tour Natur 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.



Η συγκεκριμένη έκθεση είχε διάρκεια 10 ημερών και αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην εν λόγω έκθεση έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της να παρουσιάσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει ο προορισμός, τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες για εναλλακτικό τουρισμό  που προσφέρει η Κρήτη στον επισκέπτη 365 μέρες τον χρόνο.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Βασίλης Κοΐνης και η σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του προξενείου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ  Φρίντα Γεωργίου, με τους οποίους συνομίλησε η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης για κοινές μελλοντικές δράσεις. Επίσης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης συνομίλησαν με τον Πέτρο Μιχελιδάκη, διευθυντή της διεθνούς έκθεσης θαλάσσιας αναψυχής «Boot», με τον οποίο συζήτησαν για θέματα ανάπτυξης του θαλάσσιου Τουρισμού στη Κρήτη και για πιθανή συμμετοχή της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση.

Παράλληλα με την έκθεση η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε μια  μεγάλη εκδήλωση με στόχο την επαύξηση της εικόνας της Κρήτης στους Γερμανούς οι οποίοι δείχνουν την προτίμηση τους στο νησί εδώ και χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό αεροπορικών αφίξεων, όπου η Γερμανική αγορά συνεχίζει να κατακτά την πρώτη  θέση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι Γερμανικών τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ στους οποίους έγινε παρουσίαση του προορισμού και κατόπιν πήραν μια γεύση από την κρητική φιλοξενία. Στην εκδήλωση δεν έλειψαν τα κρητικά εδέσματα και οι κρητικοί χοροί υπό τον ήχο της λύρας και του λαούτου, με τους Γερμανούς παραβρισκόμενους να συμμετέχουν ενεργά και με μεγάλο ενθουσιασμό.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νεκτάριος Παπαβασιλείου και Λευτέρης Κοπάσης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και οι προϊστάμενοι των τμημάτων τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλης Μαρκαντωνάκης και Π.Ε Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη.

Ο κ. Κώτσογλου δήλωσε: «Στην μεγαλύτερη έκθεση εναλλακτικού Τουρισμού του κόσμου, η Κρήτη δεν θα μπορούσε να λείπει, από τη στιγμή που στρατηγικός στόχος της είναι η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού είτε στην ακτογραμμή είτε στην ενδοχώρα, στο Βορρά και το Νότο. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στην Γερμανική αγορά, συνεχίζουμε εναλλακτικά και ισορροπημένα την προβολή μας, με στόχο, πάντα, Κρήτη παντού!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............