Συνήθειες καλής υγιεινής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Σεπτεμβρίου 2022

Συνήθειες καλής υγιεινής

 Καθώς προσαρμόζεται το παιδί σας στην σχολική του ρουτίνα, μπορείτε να βοηθήσετε στο να κάνετε την υγιεινή κομμάτι της ημέρας του με ορισμένες βασικές ενέργειες τόσο πριν όσο και μετά το σχολείο.


A1

Πριν:
Διδάξτε στο παιδί σας πώς και πότε να πλένει τα χέρια του. Πρέπει να πλένουν τα χέρια τους για 20 δευτερόλεπτα. Ένα πρακτικό χρονόμετρο είναι να του μάθετε να τραγουδάει το "Τραγούδι Γενεθλίων" από μέσα του δύο φορές καθώς τα πλένει. Πρέπει του υπενθυμίζετε τα σωστά βήματα για το πλύσιμο των χεριών.
Επισημάνετε συνεχώς ότι όλοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν από κάθε γεύμα, μετά τη χρήση της τουαλέτας και αφού έχουν παίξει έξω.
Δείξτε στο παιδί σας πώς να χρησιμοποιήσει ένα αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, για τις περιπτώσεις που το σαπούνι και το νερό δεν είναι διαθέσιμα.
Να φροντίσετε να υπάρχουν χαρτομάντιλα και απολυμαντικό χεριών στην σχολική τους τσάντα για να έχουν πάντα μαζί τους.

A2

Μετά:
Να ορίσουν μια περιοχή κοντά στην πόρτα, όπου ο καθένας θα βγάζει τα παπούτσια του και να αφήνουν τις τσάντες τους όταν μπαίνουν στο σπίτι. Αυτό βοηθά στη μείωση της βρωμιάς και των μικροβίων που φέρνετε μέσα στο σπίτι σας.
Στείλτε το παιδί σας κατευθείαν στο νεροχύτη κατά την άφιξή του στο σπίτι, για να τρίψει τα χέρια με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αποτροπή της εξάπλωσης των ασθενειών που προκαλούνται από μικρόβια.
Μιλήστε με το παιδί σας για να βεβαιωθείτε ότι ακολουθεί τις σημαντικές προσωπικές συνήθειες υγιεινής και στο σπίτι και στην τάξη.
Ως γονέας, να είστε πάντα επιμελής στον καθαρισμό και την απολύμανση σε τραπέζια, πάγκους και άλλες επιφάνειες που αγγίζονται συχνά. (Όλες οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα θα πρέπει να ξεπλένονται μετά την απολύμανση τους.) Αυτές οι συνήθειες θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε την εξάπλωση των μικροβίων που μπορεί να φέρει το παιδί σας από το σχολείο.
Ξανακοιτάξτε το ΄'Υγιεινά Καθαρά Σπίτια" για γρήγορες συμβουλές για το πώς να καθαρίζετε το σπίτι και να αφαιρείτε τα μικρόβια από τα διάφορα δωμάτια σε όλο το σπίτι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............