Γενικός δολωματικός ψεκασμός καταπολέμησης του δάκου σε Γάζι, Καλέσα και Αχλάδα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Σεπτεμβρίου 2022

Γενικός δολωματικός ψεκασμός καταπολέμησης του δάκου σε Γάζι, Καλέσα και Αχλάδα

 Στο Γάζι αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί γενικός δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου στο πλαίσιο του προγράμματος δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Επίσης την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί γενικός ψεκασμός στα Καλέσα και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην Αχλάδα.Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους στο τηλέφωνο 2810252976, 2813 407-980, 2813 407-914.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............