Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Εντεταλμένο Σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

03 Αυγούστου 2022

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Εντεταλμένο Σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης"

 Συνάντηση με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη είχε το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Γιάννης Αναστασάκης, Μανώλης Βασιλάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού. 


Στη συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει ο κ. Σταμπουλίδης, συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όταν αυτό πάψει να λειτουργεί.

Συγκεκριμένα διευκρινίστηκε ότι ουδεμία παραχώρηση ή εκποίηση της έκτασης στο Ταμείο έχει γίνει, ούτε και πρόκειται να γίνει. Το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά θα αναλάβει να εκπονήσει και να ωριμάσει τις σχετικές μελέτες, όταν παραλάβει το τοπογραφικό του ακινήτου από τα αρμόδια Υπουργεία. 

Μάλιστα ο κ. Σταμπουλίδης διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του Ειδικού Χωρικού για την Νέα Αλικαρνασσό, θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τους μελετητές και σε μεγάλο βαθμό θα ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο, καθώς συμφωνούν με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση (πράσινη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, σύνδεση με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, οφέλη για την Τοπική Κοινωνία κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............