Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Φιλοξενεί Την Παράσταση «Αυτοί Που Έφυγαν, Αυτοί Που Ήρθαν» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Αυγούστου 2022

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Φιλοξενεί Την Παράσταση «Αυτοί Που Έφυγαν, Αυτοί Που Ήρθαν»

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου φιλοξενεί την παράσταση «Αυτοί που έφυγαν, αυτοί που ήρθαν» των Fly Theatre, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος «’Ολη η Ελλάδα – Ένας Πολιτισμός» για το 2022.

Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, στις 21.00.
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση – δελτία εισόδου στο digitalculture.gov.gr.

297226576_5218670951583586_2897664726081288276_nΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία - Διασκευή Κειμένων: Κατερίνα Δαμβόγλου (Fly Theatre)
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη
Σχεδιασμός Ήχου: Robin Beer (Fly Theatre)
Επικοινωνία: Φανή Καλαθάκη
Promo Creation: Χρίστος Συμεωνίδης
Επί Σκηνής: Κατερίνα Δαμβόγλου, Αλέξανδρος Μιχαήλ, Οζλέμ-Πελαγία Τσέγκα.
Οι Fly Theatre παρουσιάζουν σημεία που σκιαγραφούν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδος υπό μορφή δραματοποιημένης αφήγησης με ένα συνδετικό για κάθε άνθρωπο τόπο: το τραπέζι/τη μαγειρική. Η τρίτης γενιάς Μικρασιάτισσα από την Κρήτη Κατερίνα Δαμβόγλου και η τρίτης γενιάς τουρκοκρητικιά φιλόλογος και δεινή μαγείρισσα Πελαγία-Οζλέμ Τσέγκα συζητούν, νοσταλγούν και μαγειρεύουν. Μαζί τους ο Αλέξανδρος Μιχαήλ.

Γύρω από τον ιερό κοινό τόπο ενός τραπεζιού, άνθρωποι μοιράζονται γεύσεις, αρώματα και μνήμες. Συναντιούνται μέσα από τη γλώσσα, τη μουσική, την παράδοση και τους κόσμους που αυτά συνθέτουν, στον συμβολικό αυτό τόπο του τραπεζιού για να μοιραστούν τις ιστορίες των προγόνων τους. Μικρασιάτες και Τουρκοκρητικοί, γεμάτοι από τον τόπο που τους έθρεψε νοσταλγούν το παρελθόν και το μετουσιώνουν σ’ ένα γόνιμο μέλλον.
Η περίοδος της ανταλλαγής των πληθυσμών ξετυλίγεται από τους Fly Theatre πάνω σ’ ένα τραπέζι που στήνεται στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Οι Fly Theatre δραματοποιούν τις μνήμες αλλά και τις αφηγήσεις που κατέγραψε η Ρεθυμνιώτισσα συγγραφέας Μαρία Τσιριμονάκη στο βιβλίο της «αυτοί που έφυγαν, αυτοί που ήρθαν» σε ύφος documentation theatre. Μέσα από τη ζωή των ηρώων παρακολουθούμε πώς ενσωματώνονται τα συστατικά των δύο πολιτισμών στις νέες πατρίδες, ακριβώς όπως τα υλικά ενός πλούσιου γεύματος από κρητικές και μικρασιάτικες συνταγές. Οι ήρωες της παράστασης μάς μυούν στον τρόπο που ο ένας πολιτισμός μπόλιασε τον άλλον στην αστική ζωή, στην ύπαιθρο, ακόμα και στην επιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............