Φεγγαροβραδιά στο λαογραφικό μουσείο Νεάπολης την Παρασκευή 12 Αυγούστου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Αυγούστου 2022

Φεγγαροβραδιά στο λαογραφικό μουσείο Νεάπολης την Παρασκευή 12 Αυγούστου

 ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ή
Νυν της Σελήνης το Μελάγχρωμα
Το ολόγιομο φεγγάρι, το πιο δημοφιλές του έτους, θα κάνει την εμφάνισή του το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες σε όσους βρεθούν σε ιστορικά ή ειδυλλιακά μέρη, για να απολαύσουν το θέαμα.«Φεγγάρι εδώ φεγγάρι εκεί
Αίνιγμα διαβασμένο από τη θάλασσα
Για το δικό σου το χατίρι
Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα
βαθύ γαρίφαλο ακρωτήρι»

θα γράψει ο Οδ. Ελύτης για αυτόν τον δορυφόρο της Γης μας, που από τα παλιά, τα’ αρχαία ακόμα χρόνια, εξέπεμπε μαζί με τη μαγεία του ετερόφωτου, τη μελαγχολία του μακρινού, το ονειρικό ταξίδεμα της φαντασίας, τις υποσχετικές του μέλλοντος…
Την Παρασκευή, λοιπόν, 12/8/2022, στις 21.30 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Νεάπολης, θα απολαύσουμε την ανατολή και το μεσουράνημα του Φεγγαριού με τις μελωδίες της έντεχνης ελληνικής μουσικής από τη μαγική φωνή της Ελεάννας Καρανδεινού και τους ήχους των πληκτροφόρων από τον Μιχάλη Φερετζάκη.
Είναι η βραδιά που οι βαρυσήμαντες αναλύσεις υποχωρούν, οι σιωπές μετασχηματίζονται σε ηχητικούς φθόγγους και ποιητικά λόγια, από αυτά που μας συνοδεύουν χρόνια τώρα σε κάθε βήμα.
Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Κραουνάκης, Ξαρχάκος, Μαρκόπουλος , Πλέσσας, Λεοντής, αλλά και Γκάτσος, Ελύτης, Παπαδόπουλος, Ελευθερίου, Νικολακοπούλου κ.α. θα γεμίσουν το μυαλό και την καρδιά μας!

Συνδιοργανώτρια: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Είσοδος :ελεύθερη.
Σας περιμένουμε με την παράκληση να έχετε μαζί σας ελαφρύ επανωφόρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............