Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival» στο Λονδίνο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival» στο Λονδίνο

 Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Ιουλίου στο Λονδίνο.


Η έκθεση είχε ως θεματικό άξονα την τουριστική προβολή των προορισμών μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας και συγκεντρώνει περίπου 6.000 Βρετανούς επισκέπτες και δημοσιογράφους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης συμπεριλάμβανε παρουσιάσεις τοπικών συνταγών από chef σε Masterclasses καθώς επίσης γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. Επιπλέον σε συνεργασία με το δίκτυο οινοποιών Κρήτης πραγματοποιήθηκε οινογευσία και τις δύο ημέρες από συνεργαζόμενο sommelier. 

Η συμμετοχή του νησιού μας ήταν μια ιδιαιτέρως σημαντική ευκαιρία γνωριμίας, προβολής, περαιτέρω ενδυνάμωσης και εδραίωσης της σύνδεσης της Κρήτης με το υψηλού επιπέδου βρετανικό κοινό, όπως είναι οι αναγνώστες του National Geographic. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε κοινό με πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας ετήσιο εισόδημα νοικοκυριού, στην ηλικιακή ομάδα 55-64, κατά πλειοψηφία γυναίκες, που ενδιαφέρεται για πολιτισμό, φαγητό, ταξίδι περιπέτειας και τουρισμό πολυτέλειας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις παρουσιάσεις της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, την κρητική γαστρονομία και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου και τα υπηρεσιακά στελέχη, Νίκος Αλεξάκης προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού και Μαρία Λαβδάκη προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε.Λ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου για την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση δήλωσε: «Η Γαστρονομία της Κρήτης, μαζί με την αξεπέραστη φύση της, τον πολιτισμό και την φιλοξενία από την καρδιά, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της απάντησης στην ερώτηση του επισκέπτη “Γιατί η Κρήτη είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθώ;”. Στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του National Geographic Food Festival, σε ένα γαστρονομικό πανηγύρι του πλανήτη, η Κρήτη είχε κεντρική, εξέχουσα θέση. Με γραβιέρα, απάκι, ντομάτα, παξιμάδι και ρακί, ως ένα κέρασμα απλότητας αλλά και ξεχωριστής σημασίας, μέχρι τα master classes όπου προσφέρθηκαν ψάρι με χόρτα γιαχνερά και χοχλιοί με χόντρο, ούτε οι τριπλάσιες ποσότητες δεν θα έφταναν για να κεράσουμε ή καλύτερα να φιλέψουμε. 

Η γαστρονομία είναι η μορφή που συνδέει όλες τις μορφές του Τουρισμού της Κρήτης και θα συνεχίσουμε περήφανα να την παρουσιάζουμε παντού, κάνοντας συνεχώς νέους μύστες, οπαδούς, από όλο τον κόσμο. Κρήτη, Παντού!!.».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ήταν μία επιτυχημένη έκθεση όπου ο στόχος και ο σκοπός μας ήταν η περαιτέρω διείσδυση στην τουριστική αγορά της Αγγλίας. Ο θεματικός τουρισμός, η γαστρονομία, η διασύνδεση της πρωτογενούς οικονομίας με τον τουρισμό, η ανάδειξη της περιοχής μας σαν ένα γαστρονομικό και θεματικό προορισμό ήταν ο στόχος όπου μέσα από τις επαφές που πραγματοποιήσαμε επιτεύχθηκε. Στο πλαίσιο της έκθεσης είχαμε σημαντικές επαφές με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη με την οποία θα συναντηθούμε το επόμενο διάστημα στο Λασίθι. Επιπλέον μέσα από τις επαφές με τον Έλληνα εμπορικό ακόλουθο στην Αγγλία έγινε διεξοδική συζήτηση για την διείσδυση των τοπικών προϊόντων μας στην αγορά της Αγγλίας.  Επίσης με την Ελληνίδα διευθύντρια του ΕΟΤ συζητήσαμε την ενδυνάμωση προβολής του θεματικού τουρισμού στην περιοχής μας με κύριο στόχο την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Αγγλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............