15ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Ιουλίου 2022

15ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

 Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Κανδάνου και Σελίνου, η Σκακιστική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων συνδιοργανώνουν το 15ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2022, στη μαγευτική Παλαιόχωρα.



Για ακόμη μια χρονιά η Παλαιόχωρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του σκακιστικού κόσμου, διοργανώνοντας το ισχυρότερο τουρνουά της χώρας μας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης!

Οι συμμετοχές και τη φετινή χρονιά ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, αγγίζοντας τους τριακόσιους αθλητές κάνοντάς το ένα από τα μαζικότερα που έχουν διεξαχθεί ποτέ!

Εντυπωσιακή είναι η ποιότητα των παικτών που αγωνίζονται με πάνω από 50 τιτλούχους σκακιστές από τους οποίους οι 17 έχουν τον ανώτερο τίτλο του GM. Εντυπωσιακοί είναι και οι τίτλοι επιτυχιών που φέρνουν αυτοί οι παίκτες με πρώτες θέσεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Νεανικά Πρωταθλήματα! Ένα τουρνουά που προβλέπεται πάρα πολύ μαχητικό με πολλούς υποψήφιους για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης!

Ξεχωρίζουν  τρεις αθλητές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας δυναμικότητας και είναι ο GM Yilmaz Mustafa (Τουρκία 2634), ο GM Vitaly Bernadskiy (2610 Ουκρανία) και ο Έλληνας πολυπρωταθλητής GM Χρήτος Μπανίκας 2598.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι γυναικείες συμμετοχές με κορυφαία ονόματα που θα δώσουν τις δικές τους μάχες για την διάκριση ξεχωρίζουμε την IM Bulmaga Irina (Ρουμανία 2394), την ΙΜ Maltsevskaya Alejsandra (Πολωνία 2378) και την συμπατριώτισσά της IM Karina Cyfka (2375). Να ξεχωρίσουμε επίσης και τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο τουρνουά διεκδικώντας όχι μόνο έναν τίτλο σε Ελληνικά δεδομένα αλλά και της διοργάνωσης και αυτοί είναι εκτός από τον GM Χρήστο Μπανίκα που προαναφέραμε τον Σταμάτη Κούρκουλο αλλά και τον GM Ανδρέα Κελίρη.

Πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που προετοιμάζει ο Δήμος Καντάνου Σελίνου, έτσι ώστε οι παίκτες και οι συνοδοί να συνδυάσουν τους αγώνες τους με ευχάριστες εικόνες. Το μεταμεσονύκτιο τουρνουά μπλιτς είναι η ατραξιόν που περιμένουν κάθε χρόνο όλοι οι παίκτες, βραδιά με Κρητικούς χορούς με τον συντονισμό του κ. Χαλακατεβάκη Μανόλη, αλλά και εκδρομή στο μαγευτικό Ελαφονήσι είναι ορισμένες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις την περίοδο των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............