Βουτιά Στην Χαλάρωση Στην Παραλία Λίβαρι Στον Νομό Λασιθίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουνίου 2022

Βουτιά Στην Χαλάρωση Στην Παραλία Λίβαρι Στον Νομό Λασιθίου

 BLIXA1


Το Λιβάρι βρίσκεται 90km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 7km ανατολικά του Γούδουρα, σε μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές της Κρήτης όπου μπορείτε να είσαστε πραγματικά ολομόναχοι. 2km ανατολικότερα υπάρχει η μεγάλη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του Αθερινόλακκου, η οποία αποτελεί τη μόνη παραφωνία στο τοπίο.
L1

Στο Λιβάρι υπάρχουν αρκετές μικρές και μεγάλες παραλίες με βότσαλο, ιδανικές για απομόνωση και γυμνισμό, καθώς είναι εντελώς άγνωστες. Δεν έχετε πρόβλημα με την γενική έλλειψη σκιάς, καθώς μπορείτε και να κατασκηνώσετε στα αλμυρίκια της δυτικότερης παραλίας. Το κολύμπι εδώ είναι μια μαγευτική εμπειρία, καθώς ταυτόχρονα θα απολάμβάνετε τη θέα στη άγρια φύση με τα γυμνά βουνά, τα επιβλητικά φαράγγια, τους ψηλούς βράχους, αλλά και το εξωτικό Κοφονήσι. Η περιοχή είναι άνυδρη, ενώ η θερμοκρασία είναι ψηλή ακόμη και το χειμώνα.
L4

Μπορείτε να έρθετε εδώ από Ιεράπετρα παίρνοντας το δρόμο για Σητεία και συνεχίζοντας μέχρι το Γούδουρα. Από εκεί παίρνετε τον δρόμο που οδηγεί στον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Αθερινόλακκου. Μετά από 4km θα συναντήσετε μια διασταύρωση, όπου ο δρόμος στα δεξιά σας οδηγεί στο εργοστάσιο και το αλιευτικό καταφύγιο. Εσείς μην ακολουθήστε το δρόμο αυτό, αλλά συνεχίστε ευθεία για Αγία Τριάδα και 1km μετά στρίψτε στον δρόμο στα δεξιά. Ο δρόμος αρχικά είναι στρωμμένος, αλλά σύντομα γίνεται χωματόδρομος. Η πρώτη μεγάλη παραλία πλου βρίσκετε είναι η δυτική με τα αλμυρίκια και ονομάζεται Λιβάρι. Αν συνεχίσετε ανατολικά, θα περάσετε έναν πρόχειρο καταυλισμό με 3-4 σπίτια, και θα δείτε σύντομα την μεγάλη ανατολική παραλία της Βλυχάδας, η οποία παίρνει το όνομα της από πηγή που ρέει νερό όλο το χρόνο. Ένας χωματόδρομος περνάει παράλληλα από τις ακτές, που περικλείονται από ψηλούς γκρεμούς από κοκκινόχωμα.

BLYXA2

Περπατώντας κατά μήκος της ακτής σε μινωικό μονοπάτι περίπου μια ώρα ανατολικά από το Λιβάρι, προσεγγίζουμε την περιοχή της Τοιχίδας, που είναι γεμάτη όμορφες σπηλιές για εξερεύνηση και καθαρά νερά για κολύμπι. Υπάρχουν δυο παραλίες, η πρώτη είναι πιο μικρή με βότσαλο και πίσω της ο βράχος δημιουργεί μια βραχοσκεπή που χαρίζει σκιά το καλοκαίρι και έχει όμορφα βράχια για ξάπλωμα. Η χαρακτηριστική αυτή βραχοσκεπή (τοιχίδα στο τοπικό ιδίωμα) δίνει την ονομασία σε όλη την περιοχή. Λίγα μέτρα παραπέρα βρίσκεται η μεγάλη παραλία της περιοχής με άμμο και βοτσαλάκι στην έξοδο ακριβώς του φαραγγιού στη θάλασσα, η κάθοδος όμως στην παραλία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Λίγο πιο πέρα σχηματίζεται στα απότομα βράχια της θάλασσας μια στενή λωρίδα νερού με μια βραχονησίδα μπροστά ικανή να προστατέψει σκάφος σε ώρα τρικυμίας που ονομάζεται Καραβόπετρα.
CH2

CH4

CH3

CH5

CH1

CH6ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............