Ο Ιερός Ναός Των Αγίων Πάντων Στον Αποκόρωνα Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Ιουνίου 2022

Ο Ιερός Ναός Των Αγίων Πάντων Στον Αποκόρωνα Χανίων

 Το πανέμορφο χωριό του Αποκόρωνα που έχει την ονομασία Άγιοι Πάντες, την πήρε από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό  του όπου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με προσέλευση πολλών πιστών για ν’ ακολουθήσει το καθιερωμένο πανηγύρι τόσο στην αυλή της εορταζόμενης Εκκλησίας όσο και σε πολλά σπίτια του χωριού.


Η εορτή των Αγίων Πάντων επιλέχτηκε πριν από λίγα χρόνια ως εορτή των αποστράτων αστυνομικών, όπου, σήμερα, για έκτη συνεχή χρονιά οι απόστρατοι όλης της χώρας εόρτασαν με κάθε επισημότητα σε αντίστοιχες μητροπόλεις την εορτή τους. Στα Χανιά τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, συνταξιούχων και εν ενεργεία αστυνομικών και αρκετού κόσμου.  

8

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό εορτολόγιο, επειδή μεταξύ του μεγάλου αριθμού των Χριστιανών που μαρτύρησαν ή κατά οποιοδήποτε τρόπο προσέφεραν ή διακόνησαν υπέρ του Χριστιανισμού, υπάρχουν πολλοί μάρτυρες  των οποίων τα ονόματα παρέμειναν άγνωστα. Και γι’ αυτό ορίστηκε τόσο από την  Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία όσο και από τη Δυτική  να τιμώνται όλοι ανεξαιρέτως οι Άγιοι ως (οι Άγιοι Πάντες).

image0062yanniskakanos.gr_

image0013yanniskakanos.gr_2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............