Πτήσεις με αερόστατο για την τουριστική ανάπτυξη του οροπεδίου Λασιθίου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουνίου 2022

Πτήσεις με αερόστατο για την τουριστική ανάπτυξη του οροπεδίου Λασιθίου.

    Στοχεύοντας στην ανάδειξη της ομορφιάς του Οροπεδίου Λασιθίου, της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του, αλλά και στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, η επιλογή των τοπικών αρχών να βάλουν το αερόστατο στην καθημερινότητα, φαντάζει αν μη τι άλλο μια διαφορετική προσέγγιση, που για τους πιο τολμηρούς, έχει ήδη γίνει λατρεία.


   Μια βόλτα με αερόστατο, πάνω από τον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου και με θέα τα Λασιθιώτικα Όρη, είναι το νέο στοίχημα της περιοχής, που είναι η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης που τολμάει να πράξει κάτι τόσο διαφορετικό.

   Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης εξήγησε ότι η διαδικασία ανίχνευσης της πιθανότητας να μπορούν να πετούν στην περιοχή αερόστατα, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

   «Είδαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία ανεύρεσης των κατάλληλων ανθρώπων, για να μπορέσουν να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής μέσα από ήπιες δραστηριότητες και νομίζω ότι το αερόστατο είναι η πιο αντιπροσωπευτική» ανέφερε ο κ. Στεφανάκης που συμπλήρωσε ότι με τον τρόπο αυτό προσδίδεται προστιθέμενη αξία, τόσο για όσους το τολμήσουν, αλλά και για εκείνους που παρακολουθούν το εκπληκτικό θέαμα. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη παράλληλα με τις δοκιμαστικές πτήσεις από τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε και η διαδικασία έκδοσης των αδειών η οποία ήταν σύνθετη, καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αλλά και προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000. Η έκδοση άδειας επετεύχθη πριν από ένα μήνα και πλέον τρία αερόστατα , δυναμικής από 4-12 άτομα, πετούν στο Οροπέδιο Λασιθίου.   «Το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο που προσφέρεται. Το ελάχιστο υψόμετρο του κάμπου, είναι στα 800 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 2.148μέτρα. Είναι μοναδική η θέα από το αερόστατο καθώς ο κάμπος με περίμετρο 24 χιλιόμετρα, είναι στρογγυλός και το αερόστατο μπορεί να απογειώνεται ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Να απογειώνεται από τον βορρά, τον νότο, την ανατολή ή τη δύση και να κινείται πάνω από τον κάμπο. Αυτό είναι που ουσιαστικά προσδίδει μία ιδιαίτερη αξία στην περιοχή μας και αυτό είναι που μπορεί να εκμεταλλευτούν και τα αερόστατα» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου. 

   Η βόλτα με αερόστατο στο Οροπέδιο Λασιθίου διαρκεί περίπου μία ώρα και οι πτήσεις γίνονται είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, λόγω των ανέμων.

   «Όλο αυτό γίνεται προς υποστήριξη του τουρισμού, ο οποίος για εμάς είναι συνυφασμένος με τον πρωτογενή τομέα. Για το λόγο αυτό, εκτός από τη θέα από το αερόστατο που μπορεί να απολαύσει κάποιος, αμέσως μετά ακολουθεί και ένα γεύμα με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής» πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης που κατέληξε λέγοντας ότι «η προώθηση του πρωτογενή τομέα μέσα από τον τουρισμό, είναι συνυφασμένα με την πολιτική που ακολουθεί ο δήμος πάνω σε δράσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κατάλληλο για την περιοχή μας».


AΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............