Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των τειχών και η δημιουργία νέου πάρκου στις ανατολικές οχυρώσεις του Δήμου Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουνίου 2022

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των τειχών και η δημιουργία νέου πάρκου στις ανατολικές οχυρώσεις του Δήμου Χανίων

Π. Σημανδηράκης: «Αναδεικνύουμε τον κοινόχρηστο χώρο, με περισσότερο πράσινο και προσβάσιμο για όλους»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση των Ανατολικών Τειχών στις ενετικές οχυρώσεις της Παλιάς Πόλης Χανίων, με την υπογραφή της σύμβασης για τη στατική μελέτη από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Προϊστάμενου του Τμήματος Προγραμματικής Σύμβασης Παλιάς Πόλης, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Αντώνη Μυλωνά.


Συγκεκριμένα, η στατική μελέτη του έργου αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης, η οποία εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τίτλο: «Διαμόρφωση τειχών Παλιάς Πόλης για τη λειτουργία και οργάνωση τους, ως κοινόχρηστου χώρου και χώρου καταφυγής μετά από σεισμό». Αφορά σε εργασίες που θα διασφαλίσουν την ευστάθεια των υφιστάμενων και των προτεινόμενων κατασκευών και διαμορφώσεων στα Τείχη, αλλά και την ασφάλεια των διερχομένων.

Στο συγκεκριμένο έργο, προβλέπεται ολική ανάπλαση του ανατολικού μετώπου των ενετικών οχυρώσεων, με τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου-πλατείας και περιπατητική διαδρομή που θα εκτείνεται κατά μήκους των επιπρομαχώνων Sabbionara και Santa Lucia (ανατολικά τείχη), με πρόσβαση επί της οδού Μίνωος.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την υπογραφή της σύμβασης, επισήμανε: «Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την ανάδειξη του συνόλου του ανατολικού οχυρωματικού μετώπου της πόλης. Μια από τις πρώτες παρεμβάσεις που δρομολογήσαμε από το μηδέν και περιλαμβάνει την ανάδειξη και αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου».

Ο κ. Σημανδηράκης έκανε λόγο για «ένα νέο πάρκο, πλήρως προσβάσιμο για όλους, με περισσότερο πράσινο και σημεία αναψυχής. Για να έχουν οι πολίτες, κάτοικοι και επισκέπτες, περισσότερο δημόσιο χώρο να κινούνται, μετά την ουσιαστική αισθητική και λειτουργική ανάπλαση στο σημείο».

Η κατασκευή του έργου είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Ε.Π. "Κρήτη 2014-2020" μέσω του προγράμματος "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) Δήμου Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............