Οι παραλίες Ανύδροι και Γιαλισκάρι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Ιουνίου 2022

Οι παραλίες Ανύδροι και Γιαλισκάρι

 A1


Αν φτάσετε ως την όμορφη Παλαιόχωρα και διαθέτετε αυτοκίνητο, τότε μην κάνετε το λάθος να μην έρθετε μέχρι εδώ. Από την Παλαιόχωρα κατευθυνθείτε ανατολικά και παράλληλα με την παραλία. 

Κάποια στιγμή θα μπείτε σε ένα χωματόδρομο ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση και τελειώνει στο χώρο στάθμευσης της παραλίας. Η διαδρομή είναι σύντομη και πανέμορφη με απόκρημνα βράχια από τη μία πλευρά και τα πεντακάθαρα νερά του Λιβυκού πελάγους από την άλλη.

A2

Ο χώρος στάθμευσης εξυπηρετεί δύο παραλίες, η μία πιο όμορφη από την άλλη. Η ανατολικότερη εξ αυτών είναι οι Ανύδροι που έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο φαράγγι που καταλήγει εκεί. Η δεύτερη είναι το Γιαλισκάρι το οποίο επίσης σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Και οι δύο παραλίες έχουν λεπτό βότσαλο, βαθιά διάφανα νερά και είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες. 

Οι Ανύδροι συγκεντρώνουν κυρίως οικογένειες, αλλά και γυμνιστές στη δυτική και την ανατολική τους πλευρά αντίστοιχα. Από εκεί περνάει και το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 με κατεύθυνση προς τη Σούγια, ενώ κοιτώντας ανατολικά θα διακρίνετε και το ακρωτήρι Κροκόδειλος που έχει πάρει το όνομά του από το χαρακτηριστικό του σχήμα.

A3

A4

A5

A6

A7

A8

A9

A10

A11






ΠΗΓΗ: http://www.elizabethestateagency.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............